Tabasco omáčka Red Pepper McIlhenny 350 ml

Kód: 37304
349 Kč / ks 100 Kč / 100 ml
Skladem (9 ks)

Chilli omáčka Tabasco Red Pepper je originální, středně pálivá a je koncentrovaná (stačí použít pouze pár kapek). Je vhodná k mletému masu, steakům, rybám, do polévek, omáček, mexické kuchyně atd. Stupeň pálivosti 1 z 5.

Připravte si touto chilli omáčkou chilli con carne.

Bannery_recepty_short_description_chilli

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Chilli omáčka Red Pepper je středně pálivá (v porovnání s ostatními omáčkami typu tabasco). Na stupnici pálivosti dosahuje 2500 až 5000 jednotek SHU. Jedná se o originální tabasco. Omáčka je koncentrovaná, a tak stačí vždy jen pár kapek. Přidejte ji všude tam, kde potřebujete zvýraznit chuť pokrmu.

Mleté maso, steak, ryby, polévky, omáčky, mexická kuchyně, dušená jídla, rýže nebo zeleninové pokrmy budou milovníkům ostrého chutnat ještě víc. Tabasco neobsahuje žádné kalorie, má nízký obsah sodíku, je ideální na dochucení jídel při všech dietách (nízkokalorické, nízkosacharidové, nízkosodíkové, cholesterolové atd.).

SPECIFIKACE

Složení: červené chilli papričky, jedlá sůl, kvasný lihový ocet

Stupeň pálivosti: star2 star star star star (2500 až 5000 SHU)

Objem: 350 ml

Vhodné k: mletému masu, steakům, rybám, dušeným jídlům, rýži, do polévek, omáček, mexické kuchyně

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 g)

Kalorie: 67 kJ / 16 kcal

Tuky: 0,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g

Sacharidy: 1,6 g z toho cukry: 0 g

Bílkoviny: 1 g

Soli: 1,8 g

Vláknina: 1,3 g

PRAKTICKÉ RADY

Před použitím protřepte. Skladujte a uchovávejte v suchu. Po otevření uchovávejte v lednici při teplotě +6 °C a spotřebujte do 30 dní.

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

chilli con carne

Ingredience
1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření, čerstvou chilli papričku nebo chilli omáčku na dochucení), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání
2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup
1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5 000
Chipotle 7 500
Serrano 20 000
Cayenne 45 000
Tabasco 50 000
Habañero 350 000
Caribbean Red 445 000
Bhut Jolokia 1 041 421
Trinidad Scorpion Moruga 2 009 231
Carolina Reaper 2 200 000
Dragon´s Breath 2 480 000 

chilli uvod

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další chilli omáčky nebo chilli koření.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PR Avatar autora | 4.4.2019
Klasika, výborná.
5
JV Avatar autora | 14.1.2019
kvalita produktu se nemění = bez chyby
5
Avatar autora | 27.3.2018
Dobré, moc dobré akorát pálivé.
5
J Avatar autora | 2.3.2018
ok,pálí dobře

Výrobky značky TABASCO® se vyrábějí podle rodinné tradice od roku 1860, kdy Edmund McIlhenny poprvé vytvořil červenou omáčku Tabasco. Milovník jídla a zahradník McIlhenny použil semínka papričky Capsicum frutescens, která pocházela z Mexika a Střední Ameriky. Začal ji pěstovat v Luisianě a vytěžil maximum z její pikantní chuti. Rozdrtil chilli papričky s dalším kořením, islandskou soli, vínem, octem a tento kašovitý základ nechat zrát zhruba 2 měsíce ve sklenici a vznikla omáčka Tabasco, která je nyní známá po celém světě a používá se již 140 let pro ochucování pokrmů ve všech kontinentech.