Sypaný zelený čaj s mátou Kusmi Tea 125 g

Kód: KUSMIVMEN125
409 Kč / ks 327 Kč / 100 g
Skladem (3 ks)

Sypaný čínský zelený čaj ochucený marockou mátou obsahuje 125 g čajové směsi sypaného čaje v kovové dóze, kde je čaj uchován bez přístupu vzduchu pro vůně a chuti. Tento čaj blahodárně působí na zažívání. Obsahuje kofein.

Jak připravit sypaný čaj? Máme pro vás návod včetně doporučených teplot a doby louhování podle typu čaje.

Bannery_recepty_short_description_čaj

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Sypaný zelený čaj s mátou z řady Flavoured Teas (ochucené čaje) od výrobce Kusmi Tea obsahuje 125 g čajové směsi sypaného čaje v kovové dóze opatřené víčkem. Čaj je v dóze hermeticky uzavřen pro zachování chuti a aroma. Jedná se o čínský zelený čaj, který je ochucený marockou mátou. Tento čaj je osvěžující, zahání žízeň a má pozitivní účinky na zažívání. Doporučujeme ho tedy servírovat po jídle a během odpoledne.

sypaný zelený čaj

SPECIFIKACE

Typ čaje: zelený

Doba louhování: 3 - 4 minuty

Teplota zalití: 80 °C

Forma: sypaný čaj

Hmotnost balení: 125 g

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE

Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě  80 °C a louhujte 3 - 4 minuty.

 

zelený čaj a jeho účinky na zdraví

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků. Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky.

Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví. Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení. Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny. Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku.

zelený čaj kusmi tea

DRUHY ZELENÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje. Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).

KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?

Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně  - nejlépe každý den. Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem. 

SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?

Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů. 

 

sypané čaje Kusmi tea

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit. 

 

MAROCKÁ MÁTA

Marocká máta pochází ze severní Afriky a vyznačuje se velkým obsahem mentolu a sladkou chutí. V severní Africe se z ní připravuje silný mátový čaj, který se nemusí sladit nebo pravé pravé africké Mojito. Marocká máta díky mentolu chladí a znecitlivuje. Díky tomu se používá na potlačení bolesti, svědění a pro zmírnění bolesti. Na bolestivé zuby a dásně pomůžou výplachy odvaru z máty a máta navíc i čistí dech. Mátu můžete použít i na osvěžující koupel. Nejčastější použití máty je však při žaludečních a trávících potížích. Máta uvolňuje křeče, pomáhá při žaludeční nevolnosti, zlepšuje chuť k jídlu, zastavuje zvracení. V kuchyni mátu můžete použít v nápojích a v dezertech, k ozdobení pokrmů. Hodí se například k čokoládovým dezertům. 

PRAKTICKÉ RADY

Uchovávejte na suchém chladném místě, do teploty 25 °C.

Čaje připravujte podle následující tabulky.

Typ čaje

  • Bílé čaje
  • Japonské zelené čaje
  • Čínské zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Černé čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Doba louhování

  • 2 - 3 minuty
  • 1 - 2 minuty
  • 2 - 3 minuty
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 5 minut
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaje
EAN: 3585804000359

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: