Špikovací nože

12 položek celkem
Špikovací nůž Twin Grip Zwilling zelený 10 cm
259 Kč –8 %
236 Kč
ZW38094101
145046 spikovaci nuz classic line wmf
699 Kč –20 %
559 Kč
WM1874536030
4045a
750 Kč
WU1035048112
Špikovací nůž 10 cm Classic WÜSTHOF
1 810 Kč
WU406610
Špikovací nůž 10 cm FOUR STAR® ZWILLING
1 450 Kč –6 %
1 350 Kč
ZW31070101
Špikovací nůž 10 cm PROFESSIONAL"S" ZWILLING
1 690 Kč
ZW31020101
Špikovací nůž 12 cm Classic Ikon WÜSTHOF
2 580 Kč
WU408612
Špikovací nůž 13 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
1 759 Kč –16 %
1 462 Kč
ZW31020131
Špikovací nůž 9 cm Classic WÜSTHOF
1 810 Kč
WU406609
Špikovací nůž 9 cm Ikon WÜSTHOF
3 979 Kč –8 %
3 640 Kč
WU498609
Špikovací nůž Victorinox plast černý 12 cm
709 Kč
VN5200312

Nože na sádlo - snadné krájení kousků masa

Co je to špikovací nůž?

špikovací nůž nazývaný také "plátkovací nůž" je tenký, hladký nůž s vynikající kvalitou řezu a špičatou 17cm čepelí. Tento nůž je ideální pro:

  • krájení červeného masa nebo drůbeže
  • jemné krájení syrových nebo vařených filetů
  • krájení rovnoměrně silných plátků
  • larding

Na adrese Kulina, najdete profesionální nože na sádlo od společností Zwilling, Wusthof nebo WMF, vyrobené z odolné vysoce kvalitní nerezové oceli.

Jak se dělá sádlo?

Sádlo je kulinářská technika používaná při přípravě velkých kusů masa. Jedná se o vplétání dlouhých pruhů tuku do masa pomocí speciálního nože zvaného larding knife. Díky přistání, kdy se tuk během pečení rozpouští, jsou pečeně nebo žebírka vlhčí, měkčí a chutnější.

Po odříznutí proužků sádla dejte sádlo před začátkem sádlování do mrazáku - po ztuhnutí se budou proužky lépe vkládat do masa.

Jak se starat o špikovací nůž?

Kuchyňské nože představují nemalou investici, takže pokud chcete, aby vám špikovací nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž pomocí brousek na nože

Pokud v kuchyni často připravujete maso, můžete si prohlédnout také naši nabídku vykosťovacích a filetovacích nožů.