Sous Vide hrnec SV 1112 Profi Cook
Kód: PROFIPCSV1112Související produkty
Detailní popis produktu
POPIS
Sous Vide hrnec SV 1112 od výrobce Profi Cook využijete při vaření metodou Sous-Vide, což je vaření při nízké konstantní teplotě, kdy je zachováno maximum chuti, vůně, šťávy a vitamínů. Hrnec je v nerezovém provedení s nepřilnavou varnou nádobou. Jeho objem je 8,5 l. Ve víku je velké pozorovací okénko pro sledování průběhu vaření bez nutnosti otevírání. Sousvide hrnec je vybaven LCD displejem. Rozsah teplot je od 45 do 90 °C a teplotu můžete přesně regulovat s odchylkou +/- 0,5 ° C.
Zvolený čas může být až 72 hodin a hrnec můžete použít i na domácí výrobu jogurtu. Součástí balení jsou kleště na pohodlné vyjmutí vařených pokrmů a stojan na odkládání naplněných vakuových sáčků. Sous vide hrnec umožňuje zdravé vaření bez zbytečného tuku. Metoda Sous-Vide zachová většinu živin v hotovém pokrmu a pokrm si zachová své charakteristické aroma.
TIP: Cílové teploty pro daný typ masa, ryby, vejce nebo zeleninu a doporučené časy vaření metodou Sous Vide najdete v přehledných tabulkách.
SPECIFIKACE
Objem: 8,5 l
Příkon: 520 W
Napětí: 230 V
Frekvence: 50 Hz
Rozsah teplot: 45 - 90 °C
Max. odchylka teploty: +/- 0,5 °C
Časovač: až 72 h
Materiál: nerezové tělo, nepřilnavý povrch (varná nádoba)
Barva: stříbrná, černá
A jak to vlastně funguje?
Metoda Sous Vide byla tajemstvím těch nejlepších šéfkuchařů po desetiletí, nyní je ale dostupná i pro běžné uživatele. Jedná se o přípravu potravin za nižších teplot ve vakuu.
![]() |
![]() |
![]() |
||
---|---|---|---|---|
|
Zavakuovat | Zlehka vařit | ||
Maso připravované ve vakuu si zachovává všechny své přírodní chutě. Pokud jej ale ještě dobře ochutíte, prostoupí chuť koření celým masem. |
Nejdůležitější moment celého postupu - vakuování. Tímto krokem vysajete vzduch ze sáčku, uzavřete jej a zabráníte tak, aby chutě a aroma opustilo sáček během vaření |
Při této metodě se ingredience vaří déle, jemněji a při nižších teplotách. Pokud chcete hovězí medium rare, neměli byste například překročit teplotu 56,5°C. |
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Profi Cook nebo na podobné produkty dalších značek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vakuování a Sousvide |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Typ produktu: | SousVide |
EAN: | 4006160111224 |
Losos vařený metodou Sous Vide
ProfiCook PC-SV 1112 Sous Vide Garer
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Doporučuji všem, kdo chtějí vařit metodou Sous vide a nepotřebují dělat hodně velké kusy masa nebo velké množství malých. V opačném případě bych doporučil spíše ponorné vařiče. Vaření pro čtyřčlennou rodinu je ale v pohodě, zatím se učíme a objevujeme, ale jsme stále více nadšeni výsledky.