Sójová omáčka bez lepku a glutamátu Kikkoman 250 ml
Kód: KIKKO21278Související produkty
Detailní popis produktu
POPIS
Sójová omáčka tradičního výrobce Kikkoman je nezbytná pro tradiční servírování sushi a přípravě asijských jídel. Značka Kikkoman je vůbec nejprodávanější po celém světě. Tato sójová omáčka má příjemnou kořeněnou vůni a jemnou chuť.
Neobsahuje lepek ani glutamát.
SPECIFIKACE
Složení: voda, sójové boby, sůl, ocet
Alergeny: Obsahuje sóju
Objem: 250 ml
Země původu: Japonsko
Určení: k přímé spotřebě, na dochucování omáček, polévek, na přípravu marinád
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 ml)
Kalorie: 240 kJ / 57 kcal
Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 2 g z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 10 g
Soli: 16,4 g
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale.
SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITÍ A JEJÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Sójová omáčka je tmavě hnědá omáčka, která má slanou chuť. Používá se na dochucování zejména asijských pokrmů a při servírování sushi. Vyrábí se ze sójových bobů, které jsou fermentovány (kvašeny) pomocí speciální ušlechtilé plísně. Sójová omáčka obsahuje velké množství antioxidantů, a proto pomáhá při prevence proti kardiovaskulárním chorobám. Zdraví prospěšné jsou ale pouze kvalitní sójové omáčky.
Se sójovou omáčkou byste to neměli přehánět, protože je velmi slaná a mohla by přebít chuť ostatních ingrediencí. Navíc doporučujeme solit až po ochutnání, může se totiž stát, že díky sójové omáčce, již nemusíte pokrm dosolovat. A bez ochutnání byste snadno mohli jídlo přesolit.
Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradiční metodou ze 4 čistých složek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originální sójová omáčka má jemnou chuť a příjemně kořeněnou vůni. Podává se k sushi a používá se při přípravě různých asijských pokrmů. Ochucují se s ní například polévky, ryby, používá se do marinád na maso nebo při přípravě salátů.
PRUDCE PEČENÝ TUŇÁK TERIYAKI NA POMERANČOVÉM SALÁTKU
Ingredience
300 g čerstvého tuňáka, 4 - 5 lžic sójové omáčky Kikkoman, 1 lžíce medu, 1 lžička zázvoru, 2 pomeranče, 1 svazek koriandru, 2 chilli papričky
Postup
1. V misce rozmíchejte sójovou omáčku, med a nasekaný zázvor.
2. Tuňáka vložte spolu s marinádou do mikrotenového sáčku, vymačkete vzduch, zauzlujte a dejte na 1 hodinu uležet do lednice.
3. Z pomerančů odkrájejte kůru (odstraňte i bílou část, která je hořká) a nakrájejte na tenké plátky, které rozložte na velký talíř. Pomeranče posypte pokrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem.
4. Tuňáka vyjměte z marinády a lehce ho osušte v utěrce (odstraňte kousky zázvoru, které by se vám při smažení rychle spálili).
5. Pořádně rozpalte grilovací pánev a tuňáka v celku postupně opečte ze všech stran. Důležité je, aby okraje byly pěkně opečené, ale uvnitř ryba zůstala růžová.
6. Tuňáka nakrájejte na tenké plátky a dejte je na připravený salát z pomerančů.
SÓJOVO-ČESNEKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK
Ingredience
1/2 hrnku sójové omáčky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 1/4 hrnku olivového oleje, 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnost masa cca 1,3 kg)
Postup:
1. Prošlehejte sójovou omáčku, česnek, olivový olej a černý pepř v malé misce.
2. Zhruba 3/4 marinády vlijte do vysokého plechu, pekáče nebo do pánve vhodné do trouby. Zbytek marinády dejte zatím stranou.
3. Do marinády vložte steaky, několikrát je otočte a přelijte marinádou, ať se marináda dostane všude. Marinujte steaky minimálně 10 minut.
4. Předehřejte gril.
5. Grilujte steaky cca 11 minut, aby byly propečené středně (medium) nebo použijte digitální teploměr na maso pro určení propečenosti steaku. Každý steak jen jednou obraťte. Steaky potírejte zbývající marinádou.
6. Steaky nechte 5 minut odpočinou pod alobalem.
TIP: Steaky solte nejdříve těsně před jejich přípravou nebo až před podáváním.
Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/recipe/porterhouse-with-garlic-soy-sauce-marinade
RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)
Ingredience
1 filet lososa, 1/2 kg sushi rýže, 5 ks řasy nori, wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka
Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde.
Příprava lososa
![]() |
![]() |
![]() |
||
1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část. |
2. Z krajů filetu odkrojte vše, co není oranžové maso. |
3. Stáhněte kůži s tukem tak, abyste získali úplně čisté maso (tuk je tmavá část pod kůží). |
![]() |
![]() |
|
4. Kostičky, které zůstaly po filetaci vytáhněte pinzetou, nebo pomocí nože. |
5. Z očištěného filetu nakrájejte úhledné hranoly. |
Postup
![]() |
![]() |
|
1. Řasy nori rozkrojte na polovinu a položte na podložku lesklou stranou dolů. Navlhčete si ruce. |
2. Na řasu nori naneste cca 80g rýže tak, aby byla hezky kyprá a rovnoměrně rozložená (cca 1,5 cm vrchního kraje řasy nechte čistý). |
![]() |
![]() |
![]() |
||
3. Naneste proužek wasabi a přidejte kousek lososa. |
4. Pomocí rohožky vše zarolujte a vytvořte pevnou rolku. |
5. Rolku nakrájejte na 6 stejných kusů. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou. |
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Kikkoman nebo na podobné výrobky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Asijské potraviny |
---|---|
EAN: | 8715035150300 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.