Rizoto

6 položek celkem
Extra panenský olivový olej Farchioni 1 l
Tip
Ihned k odeslání (> 10 ks)
Kód: 10201
259 Kč

Extra panenský olivový olej filtrovaný, který je za studena lisovaný a má jemnější chuť, vyšší tepelnou stabilitu a je vhodný do teplých i studených pokrmů.

Kód: 10201
Extra panenský olivový olej BIO Farchioni 1 l
Tip
Ihned k odeslání (> 10 ks)
Kód: 16462
299 Kč

BIO extra panenský olivový olej Farchioni, filtrovaný a lisovaný za studena, dovážíme přímo z Itálie. Jemná chuť a vyšší tepelná stabilita, kterou oceníte při přípravě nejen...

Kód: 16462
Sušené houby Jidášovo ucho 100 g
Ihned k odeslání (> 10 ks)
Kód: 1202
49 Kč

Jidášovo ucho je druh hub, které se nejvíc využívají asijské kuchyni.  Jsou výborné do polévek i omáček. Houby nezabarvují pokrmy a stačí je namočit 30 minut do teplé vody, aby...

Kód: 1202
Olivový olej BIO extra panenský IL Casolare 0,75 l
Tip
Ihned k odeslání (> 10 ks)
Kód: 636
299 Kč

Nefiltrovaný olivový olej lisovaný za studena v BIO kvalitě  má výraznou chuť a typicky tmavě zelenou barvu s výraznou olivovou vůní. Používá se na přípravu salátů, servíruje...

Kód: 636
Pánev Profi Resist WMF 28 cm
ZdarmaZdarma
Ihned k odeslání (2 ks)
Kód: 1756286411
3 309 Kč
Kód: 1756286411
Nůž na sýr Profi Plus WMF 15 cm
Ihned k odeslání (1 ks)
Kód: 1871656030
839 Kč
Kód: 1871656030

Rizoto je velmi oblíbeným pokrmem. Ať již se jedná o to typicky české nebo tradiční italské rizoto, základem je dobrá kvalitní rýže. K nejznámějším odrůdám patří rýže Arborio, Vialone a Carnaroli, které všechny obsahují vysoký podíl škrobu a díky tomu jsou pro přípravu rizota ideální. Dalším důležitým krokem je vaření rýže. Postup jak správně uvařit rýži se liší pro přípravu českého rizota, kde se rýže vaří zvlášť a pro přípravu italského, kde se rýže vaří přímo s ostatními ingrediencemi al dente, takzvaně na skus. Pokud budete připravovat například české rizoto s kuřecím masem, můžete použít rýžovar, který vám zajistí perfektní uvaření rýže při každém použití.

REC safranove rizoto