Žluté kari s kuřecím a bramborami

Kari, jakožto oblíbené asijské jídlo, můžete připravit na desítky způsobů. Kuřecí maso lze zaměnit za jiné, stejně jako je vhodné obměňovat zeleninu - například za pórek, hrášek, lilek, cuketu a v tomto případě dokonce brambory. Tento recept na žluté kari však obsahuje brambory jako hlavní ingredienci, nikoli přílohu. A je to opravdová lahůdka.

 

Žluté thajské kari

Ingredience

žluté kari a kokosové mléko a rybí omáčka a jasmínová rýže a pánev wok a

Žlutá kari pasta

69,-

Kokosové mléko

89,-

Rybí omáčka

49,-

Jasmínová rýže

79,-

Sezamový olej

799,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Postup

  1. Předvařte si brambory v osolené vodě po dobu 5 minut
  2. Přiveďte k varu kokosové mléko s vývarem. Vmíchejte kari pastu, cukr a rybí omáčku.
  3. Přidejte kuře nakrájené na kousky a vařte, dokud maso není křehké.
  4. Dále vložte do hrnce také předvařené brambory a baby kukuřici.
  5. Jakmile jsou všechny ingredience v kari omáčce dostatečně uvařené (pozor na rozvaření brambor a kukuřice), podávámé s jasmínovou rýží a dozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti - např. koriandrem nebo lístky thajské limetky.

Zdroj obrázku: www.rachelcooksthai.com