Žluté kari s kuřecím a bramborami

Datum: 27.5.2016

Kari, jakožto oblíbené asijské jídlo, můžete připravit na desítky způsobů. Kuřecí maso lze zaměnit za jiné, stejně jako je vhodné obměňovat zeleninu - například za pórek, hrášek, lilek, cuketu a v tomto případě dokonce brambory. Tento recept na žluté kari však obsahuje brambory jako hlavní ingredienci, nikoli přílohu. A je to opravdová lahůdka.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce žluté kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 600 g kuřecích prsou
  • 4 střední brambory (neslouží jako příloha, ale jako ostatní zelenina)
  • 1 plechovka baby kukuřice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • jasmínová rýže jako příloha
zlute kari chefshop.cz

Postup

  1. Předvařte si brambory v osolené vodě po dobu 5 minut
  2. Přiveďte k varu kokosové mléko s vývarem. Vmíchejte kari pastu, cukr a rybí omáčku.
  3. Přidejte kuře nakrájené na kousky a vařte, dokud maso není křehké.
  4. Dále vložte do hrnce také předvařené brambory a baby kukuřici.
  5. Jakmile jsou všechny ingredience v kari omáčce dostatečně uvařené (pozor na rozvaření brambor a kukuřice), podávámé s jasmínovou rýží a dozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti - např. koriandrem nebo lístky thajské limetky.

 

Thajská žlutá kari pasta Cock Brand 400 g Kokosové mléko Aroy-D 250 ml Jasmínová rýže 1 kg Rybí omáčka Squid Brand 300 ml

 

Zdroj obrázku: www.rachelcooksthai.com