Vepřové kotlety s pikantní švestkovou omáčkou a jablky

VEPŘOVÉ KOTLETKY S PIKANTNÍ ŠVESTKOVOU OMÁČKOU A JABLKY.

Ingredience

2 lžičky olivového oleje, 4 vepřové kotlety (každá o hmotnosti cca 225 g), sůl a pepř, 2 červená jablka (zbavený jádřinců, rozkrojená na klínky),185 ml švestkové chilli omáčky, 2 lžíce na jemno nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce citronové šťávy

K podávání

šťouchané brambory, zelené fazolky vařené v páře

Postup

1. Rozpalte olej na pánvi. Kotlety osolte a opepřete. Osmahněte je na pánvi, z každé strany cca 3 - 4 minuty, ať se zatáhnou, dostatečně se propečou, ale nejsou uvnitř suché. Dejte kotlety na prkénko, přikryjte je alobalem a nechte je 5 minut odpočinout. 

2. Mezitím do výpeku na pánvi přidejte klínky jablek a 3 - 4 minuty je opékejte do zlatova. Přidejte k nim švestkovou chilli omáčku, zázvor, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Ztlumte teplotu a vařte zhruba 2 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne. 

3. Dejte kotlety na talíř, přelijte je pikantní švestkovou omáčkou a servírujte se šťouchanými bramborami a vařenými zelenými fazolkami.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au