Vepřová žebra marinovaná v salse z chilli papriček Chipotle

VEPŘOVÁ ŽEBRA MARINOVANÁ V CHIPOTLE SALSE

Ingredience

1/2 hrnku salsy z chilli papriček chipotle, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1,3 kg vepřových žeber

Postup

1. Ve velké míse smíchejte salsu, cukr, olej a prolisovaný česnek. Polovinu marinády dejte stranou. Do mísy přidejte očištěná a osušená žebra, která marinádou pořádně obalte a nechte je přikrytá marinovat minimálně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Před přípravou vyndejte žebra včas z lednice, ať mají pokojovou teplotu.

2. Předehřejte troubu na 180 °C. Žebra pečte přikrytá 1 a 1/2 hodiny dokud nebude maso měkké. Potom potřete žebra marinádou, kterou jste si dali stranou a pečte odkryté ještě 15 minut. Žebra potírejte marinádou každých 5 minut nebo dokud marináda nezkaramelizuje.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au