Uramaki sushi je stejně jako california maki sushi oblíbený druh "sushi naopak" (rýže ze vně a řasa uvnitř rolky). Tento recept je však pro opravdové labužníky - obsahuje totiž tobiko kaviár z létajících ryb.
Ingredience
500 g rýže na sushi, 5 archů řasy nori, 10 lžiček kaviáru tobiko, 1 salátová okurka, paprika (2 barvy), wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka
Čtěte také: Jak vychytat dokonalou sushi rýži
Postup
![]() |
![]() |
|
1. Očistěte papriku a nakrájejte ji na tenké proužky. |
2. Rozpulte okurku a vyjměte z ní vodnatý střed. Poté ji nakrájejte na podobné hranoly, jako papriku. |
|
![]() |
![]() |
||
3. Řasu nori rozkrojte na polovinu (pokud máte řasy ve tvaru čtverce) a položte lesklou stranou na rohožku. Navlhčete si ruce. |
4. Naneste přibližně 100 g rýže po celé ploše řasy tak, aby zůstala kyprá. |
5. Lžičkou po celé ploše rozprostřete kaviár. |
![]() |
![]() |
![]() |
||
6. Otočte tak, aby byla řasa nahoře a rýže s kaviárem dole. Na řasu natřete proužek wasabi. |
7. Do středu naskládejte okurku, papriky nakrájené na tenké proužky a zarolujte. |
8. Krájejte na osm stejných kousků. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou. |
RADA ŠÉFKUCHAŘE
Pro lepší práci s obrácenými rolkami si bambusovou podložku zabalte asi do třech vrstev potravinové fólie.