Tradiční americký salát

cobb salat

Tento typický americký salát nám na první pohled přijde asi trochu zvláštní - kuře, vejce, kyselé okurky... Ale pokud jej vyzkoušíte, zjistíte, proč je v Americe tak oblíbený :-)

Počet porcí - 10
Doba přípravy - 25 min

Ingrediencie

  • 10 vajec
  • 2 kyselé okurky
  • 10 rajčat
  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce oleje
  • 200 g kysané smetany
  • 1 svazek petrželové natě
  • 10 ks bagetek
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.
  2. Současně si také uvaříme vejce natvrdo (10 minut)
  3. Maso po orestování osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  4. Rajčata a sterilovanéí okurky nakrájíme na kostičky.
  5. Přidáme maso a vejce
  6. Vše spojíme kysanou smetanou a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželovou natí.
  7. Servírujeme s nakrájenými (opečenými) bagetkami :-)

Složení salátu můžete obměnit podle vlastní chuti nebo chutí vašeho dítěte :-)