Těstoviny s tuňákem

Datum: 19.7.2016

Tento recept na těstoviny s tuňákem vychází z klasické rajčatové omáčky. Bez ní by byly těstoviny s tuňákem příliš suché. Rajčatovou omáčku můžete koupit ve skleničce a spolu s tuňákem ji krátce povařit, nebo si ji připravte dle následujícího receptu. Plechovku tuňáka přidejte v posledním kroku.

INGREDIENCE

rajcatova omacka chefshop_cz

 

Využijte do konce července akci na suroviny pro přípravu italské kuchyně - uplatnit slevu můžete zde

POSTUP

rajcatova omacka chefshop_cz 2   rajcatova omacka chefshop_cz 3   rajcatova omacka chefshop_cz 4   rajcatova omacka chefshop_cz 5

1. Nasekejte šalotku nadrobno a na másle a olivovém oleji ji nechte s cukrem zkaramelizovat.

 

2. Přidejte oloupaný česnek, který jste rozdrtili nožem, a nechte ještě krátce opékat.

 

3. Přidejte spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, případně nakládaná loupaná rajčata.

 

4. Restujte tak dlouho, dokud se rajčata nerozvaří, přidejte tuňáka a povařte. Osolte a opepřete a nakonec vmíchejte nasekanou bazalku.

chef-toque RADA ŠÉFKUCHAŘE

Do pokrmu můžete přidat najemno nakrájené chilli papričky, olivy nebo do omáčky přidat čerstvý tymián.

 Čtěte dál: Jak na přípravu domácích těstovin ve 4 jednoduchých krocích?

 

 Akce týdne Italská kuchyně