Těstoviny s chřestem, pestem a sušenými rajčaty

Jednoduchý recept plný středomořských chutí. Těstoviny s pestem, chřestem a sušenými rajčaty jsou neuvěřitelně rychlé na přípravu, ale výsledek vás naprosto nadchne. Není-li v sezóně chřest, nebojte se ho zcela vynechat, pesto a sušená rajčata si s báječnou chutí poradí samy. 

INGREDIENCE

NA PESTO

těstoviny chefshop.cz

chef-toqueRada šéfkuchaře

  1. Namísto přípravy domácího pesta si můžete ušetřit práci kvalitním kupovaným italským pestem.
  2. Penne těstoviny nejsou v receptu podmínkou, proto je můžete bez problémů vyměnit za jiný typ. Nejlepší variantou je samozřejmě jednoduchá výroba domácích těstovin pomocí strojku na těstoviny.

 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220˚C.
  2. Uvařte těstoviny na skus.
  3. Ze stonků chřestu odřízněte dřevnaté konce a zbytek chřestu nakrájejte na menší kousky.
  4. Rozprostřete chřest na plech, polejte ho olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
  5. Rozmixujte bazalku, piniové oříšky, česnek, olivový olej, parmezán a sůl na jemné pesto, nebo si postup zkraťte použitím pesta kupovaného.
  6. Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny, nakrájená sušená rajčata, pečený chřest a pesto. Promíchejte, aby se chutě dokonale propojily a na závěr posypte nastrouhaným parmezánem.

 

Sibamba piniové oříšky 40 g  Parmigiano Reggiano 25 měsíců 400 g Bazalkové pesto 190 g Těstoviny Penne Rigate Barilla 500 g

 

 

Za inspiraci děkujeme Tasty!