Jednoduchý recept plný středomořských chutí. Těstoviny s pestem, chřestem a sušenými rajčaty jsou neuvěřitelně rychlé na přípravu, ale výsledek vás naprosto nadchne. Není-li v sezóně chřest, nebojte se ho zcela vynechat, pesto a sušená rajčata si s báječnou chutí poradí samy.
INGREDIENCE
|
NA PESTO
|
![]() |
Rada šéfkuchaře
- Namísto přípravy domácího pesta si můžete ušetřit práci kvalitním kupovaným italským pestem.
- Penne těstoviny nejsou v receptu podmínkou, proto je můžete bez problémů vyměnit za jiný typ. Nejlepší variantou je samozřejmě jednoduchá výroba domácích těstovin pomocí strojku na těstoviny.
Postup
- Předehřejte troubu na 220˚C.
- Uvařte těstoviny na skus.
- Ze stonků chřestu odřízněte dřevnaté konce a zbytek chřestu nakrájejte na menší kousky.
- Rozprostřete chřest na plech, polejte ho olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
- Rozmixujte bazalku, piniové oříšky, česnek, olivový olej, parmezán a sůl na jemné pesto, nebo si postup zkraťte použitím pesta kupovaného.
- Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny, nakrájená sušená rajčata, pečený chřest a pesto. Promíchejte, aby se chutě dokonale propojily a na závěr posypte nastrouhaným parmezánem.
Za inspiraci děkujeme Tasty!