Tatarský biftek z hovězí svíčkové s kapaty a šalotkou

Tatarak

Tento recept na tatarák neboli tatarský biftek z hovězí svíčkové s kapary a šalotkou je jeden z nejjednodušších receptů tohoto typu. Jde v podstatě o téměř samotné maso, které je jen jemně dochuceno. Variant tatarského bifteku je samozřejmě nespočet, ať už jde o přidání vajíček, worchesteru nebo dijonské hořčice. Maso se může krájet, mlít nebo škrábat. Nejdůležitější je ale čerstvé maso. Pokud si tatarský biftek dáváte v restauraci, je dobré si od začátku všímat hygieny a čistoty na místě. A pokud by se vám zdálo, že je maso cítit nebo má atypickou barvu, je lepší riziko nepodstupovat.

INGREDIENCE NA TATaRSKý BIFTEK:

 

POSTUP:

  1. Hovězí svíčkovou nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Šalotku a kaparové plody najemno nakrájíme a přidáme k masu.
  3. Promícháme s olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  4. Podáváme s rukolou, hoblinami parmezánu a opečeným toastem.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.