Tagliata

Datum: 28.6.2016

Tagliata je jemně opečená špička svíčkové, nakrájená na tenké plátky, podávaná na rukolovém salátku. V podstatě vynikající šťavnatý biftek servírovaný po italsku.

INGREDIENCE

IMG_4695copy

Postup

IMG_4480   IMG_4516   IMG_4588

1. Svíčkovou osušte papírovou utěrkou, očistěte a odkrojte špičku.

 

2. Špičku marinujte, stejně jako steaky, v olivovém oleji, pepři a bylinkách. Vzhledem k velmi krátké úpravě masa jej můžete před tepelnou úpravou i osolit.

 

3. Maso opékejte na rozpálené pánvi asi 30 vteřin z každé strany a dejte

IMG_4588   IMG_4646   IMG_4672

4. Rukolu zakápněte olivovým olejem, přidejte ocet dle vlastní chuti, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a umístěte na připravené talíře.

 

5. Odpočinutou špičku krájejte ostrým nožem, několika dlouhými tahy, na velmi tenké plátky. Ty umístěte navrch salátu.

 

6. Pomocí škrabky ozdobte hotový pokrm několika hoblinkami parmazánu.

 

chef-toque Rada šéfkuchaře

  1. Hovězí vyzrálé maso nikdy nemyjte pod tekoucí vodou, pouze utřete ubrouskem. Chlorovaná voda by výrazně narušila chuť masa.
  2. V řetězcích Makro si můžete vybrat hned z několika druhů mas vhodných ke steakové úpravě, tedy „ála minute“. 

 

dinner Servírování

Salát z rukoly, zlatavé balsamico a růžové plátky masa skvěle vyniknou na přírodní tónech keramických talířů.

                                      Inspiration_12malé           Inspiration_9malé

 

 Grilovací pánev Raymond Blanc 24 cm  Parmigiano Reggiano 25 měsíců 400 g Balsamico ocet z Modeny Varvello 500 ml  Extra panenský olivový olej BIO Farchioni 1 l