Salát Ceasar patří k těm druhům jídla, o kterých si každý myslí, že je zvládne levou zadní, protože jsou velmi lehké. To je sice pravda, ale pak také bohužel dochází k tomu, že lidé vynechávají nebo přidávají ingredience, které do Ceasaru nepatří. Originální Ceasar prostě bez ančoviček neuděláte i kdybyste se na hlavu stavěli... :) Pokud se chcete naučit přípravu od profíků, přihlaste se na náš kurz vaření Klasické i netradiční saláty!
Počet porcí - 4
Doba přípravy - 20 minut
Ingrediencie
- římský salát
- olivový olej
- sůl a pepř
- citróny
- parmazán
- máslo
- toustový chléb
- ančovičky
- dijonská hořčice
- česnek
Příprava
- Na dresink si do misky dáme ančovičky, přidáme utřený česnek se solí a začneme pomalu šlehat, přidáme sůl a pepř a stále šleháme.
- Přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu a stále šleháme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a opět šleháme.
- Poté začneme pomalu přilévat olivový olej a za stálého šlehání přiléváme olej do zhoustnutí dresinku.
- Toustový chléb okrájíme a nakrájíme na kostičky, ideálně je dáme na chvíli opéci do trouby. Poté si na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek utřený se solí a přidáme krutony, chvíli opékáme.
- Listy římského salátu pořádně promícháme s dresinkem a krutony a navrch posypeme parmazánem.