Salát Caesar - Co v něm má být doopravdy?

cesar_recept

Salát Ceasar patří k těm druhům jídla, o kterých si každý myslí, že je zvládne levou zadní, protože jsou velmi lehké. To je sice pravda, ale pak také bohužel dochází k tomu, že lidé vynechávají nebo přidávají ingredience, které do Ceasaru nepatří. Originální Ceasar prostě bez ančoviček neuděláte i kdybyste se na hlavu stavěli... :) Pokud se chcete naučit přípravu od profíků, přihlaste se na náš kurz vaření Klasické i netradiční saláty!

Počet porcí - 4
Doba přípravy - 20 minut

Ingrediencie

  • římský salát
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • citróny
  • parmazán
  • máslo
  • toustový chléb
  • ančovičky
  • dijonská hořčice
  • česnek

Příprava

  1. Na dresink si do misky dáme ančovičky, přidáme utřený česnek se solí a začneme pomalu šlehat, přidáme sůl a pepř a stále šleháme.
  2. Přidáme dijonskou hořčici, citronovou šťávu a stále šleháme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a opět šleháme.
  3. Poté začneme pomalu přilévat olivový olej a za stálého šlehání přiléváme olej do zhoustnutí dresinku.
  4. Toustový chléb okrájíme a nakrájíme na kostičky, ideálně je dáme na chvíli opéci do trouby. Poté si na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek utřený se solí a přidáme krutony, chvíli opékáme.
  5. Listy římského salátu pořádně promícháme s dresinkem a krutony a navrch posypeme parmazánem.