Roláda z roštěné s perníkovou omáčkou

Hovězí maso je úžasnou surovinou, ze které si můžete připravit nespočet pokrmů na tisíc různých způsobů.
Tentokrát máme pro vás recept - Roláda z roštěné s perníkovou omáčkou. Recept je koncipován na 5 porcí a nezabere vám víc jak 60 minut.

Ingredience

Roláda

  • 400 g roštěnce/pupku
  • 150 g mletého masa (mix)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 60 g strouhanky
  • 100 g švestek
  • 150 g povidel 
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 50 g cibule
  • 500 ml červeného vína
  • 150 g perníku na strouhání
  • pepř, sůl, olej

Příprava:

  1. Hovězí maso podélně nařízneme tak, aby nám vznikla větší plocha.
  2. Mleté maso dochutíme solí, pepřem a česnekem.
  3. Smícháme s vajíčkem a troškou strouhanky, aby se nám vše důkladně spojilo.
  4. Roštěnec osolíme, opepříme a naneseme na něj mleté maso v tenké vrstvě.
  5. Doprostřed vložíme navlhčené sušené švestky.
  6. Roštěnec zarolujeme a svážeme provázkem.
  7. Když je zelenina orestovaná, tak s ní zasypeme roládu a dáme péci do trouby, v případě potřeby zalijeme vývarem.
  8. Až je roláda měkká, vyjmeme jí ze zeleniny, dáme stranou a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem.
  9. Přidáme povidla a zalijeme červeným vínem, zahustíme strouhaným perníkem a povaříme.
  10. Podáváme plátek rolády přelitý perníkovou omáčkou.

K roládě se hodí bramborová kaše, knedlík nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou. Zajímavou přílohou může být i mrkvovo-celerové pyré.