Hovězí maso je úžasnou surovinou, ze které si můžete připravit nespočet pokrmů na tisíc různých způsobů.
Tentokrát máme pro vás recept - Roláda z roštěné s perníkovou omáčkou. Recept je koncipován na 5 porcí a nezabere vám víc jak 60 minut.
Ingredience
- 400 g roštěnce/pupku
- 150 g mletého masa (mix)
- 3 stroužky česneku
- 3 vejce
- 60 g strouhanky
- 100 g švestek
- 150 g povidel
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 50 g cibule
- 500 ml červeného vína
- 150 g perníku na strouhání
- pepř, sůl, olej
Příprava:
- Hovězí maso podélně nařízneme tak, aby nám vznikla větší plocha.
- Mleté maso dochutíme solí, pepřem a česnekem.
- Smícháme s vajíčkem a troškou strouhanky, aby se nám vše důkladně spojilo.
- Roštěnec osolíme, opepříme a naneseme na něj mleté maso v tenké vrstvě.
- Doprostřed vložíme navlhčené sušené švestky.
- Roštěnec zarolujeme a svážeme provázkem.
- Když je zelenina orestovaná, tak s ní zasypeme roládu a dáme péci do trouby, v případě potřeby zalijeme vývarem.
- Až je roláda měkká, vyjmeme jí ze zeleniny, dáme stranou a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme povidla a zalijeme červeným vínem, zahustíme strouhaným perníkem a povaříme.
- Podáváme plátek rolády přelitý perníkovou omáčkou.
K roládě se hodí bramborová kaše, knedlík nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou. Zajímavou přílohou může být i mrkvovo-celerové pyré.