Roláda z roštěné s perníkovou omáčkou

rOLADA

Ingredience

400 g roštěnce/pupku

150 g mletého masa (mix)

3 stroužky česneku

3 vejce

60 g strouhanky

100 g švestek

150 g povidel 

100 g mrkve

100 g celeru

50 g cibule

500 ml červeného vína

150 g perníku na strouhání

pepř, sůl, olej

 

příprava

  1. Hovězí maso podélně nařízneme tak, aby nám vznikla větší plocha.
  2. Mleté maso dochutíme solí, pepřem a česnekem.
  3. Smícháme s vajíčkem a troškou strouhanky, aby se nám vše důkladně spojilo.
  4. Roštěnec osolíme, opepříme a naneseme na něj mleté maso v tenké vrstvě.
  5. Doprostřed vložíme navlhčené sušené švestky.
  6. Roštěnec zarolujeme a svážeme provázkem.
  7. Když je zelenina orestovaná, tak s ní zasypeme roládu a dáme péci do trouby, v případě potřeby zalijeme vývarem.
  8. Až je roláda měkká, vyjmeme jí ze zeleniny, dáme stranou a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem.
  9. Přidáme povidla a zalijeme červeným vínem, zahustíme strouhaným perníkem a povaříme.
  10. Podáváme plátek rolády přelitý perníkovou omáčkou.

 

K roládě se hodí bramborová kaše, knedlík nebo šťouchané brambory s jarní cibulkou. Zajímavou přílohou může být i mrkvovo-celerové pyré.

Zdroj: milujusteak.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.