Rizoto s hříbky


Hříbkové rizoto

Ingredience

  • 120 g másla
  • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
  • 300 g čerstvých hříbků, na kostičky + 1 celý hříbek na plátky na dokončení
  • 320 g rýže carnaroli nebo arborio
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru, horkého
  • 60 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného (můžete použít i Grana Padano)
  • sůl a čerstvě meltý pepř
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
Sušené houby mix 60 g a olivový olej a hluboká pánev a naběračka a hluboký talíř a

Sušené houby mix 

89,-

Extra panenský olivový olej
259,-

Hluboká pánev WMF

2499,-

Naběračka Zwilling

855,-

Hluboký talíř

329,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Postup

1. Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout. Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda. Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem. Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.

2. Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.

3. Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.