Rizoto s hříbky

Rizoto

Ingredience

120 g másla

1 šalotka, nakrájená nadrobno

1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno

300 g čerstvých hříbků, na kostičky + 1 celý hříbek na plátky na dokončení

320 g rýže carnaroli nebo arborio

100 ml suchého bílého vína

1 litr zeleninového vývaru, horkého

60 g parmazánu, čerstvě nastrouhaného (můžete použít i Grana Padano)

sůl a čerstvě meltý pepř

1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Příprava

1. Polovinu másla rozpusťte v hrnci a nechte trochu zhnědnout. Přidejte šalotku s česnekem, krátce je opečte a přidejte hříbky nakrájené na kostičky. Vše restujte tak dlouho, dokud se neodpaří všechna voda. Potom přidejte rýži, nechte ji zesklovatět a zalijte vínem. Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně vývar a vařte, dokud rýže nebude uvařená al dente a nezíská krémovou konzistenci.

2. Mezitím zbylý hříbek nakrájejte na plátky a opečte na kousku másla.

3. Rizoto stáhněte z ohně, vmíchejte zbylé studené máslo a parmazán (tomuto procesu se říká mantecatura), následně osolte a opepřete a rizoto podávejte s plátky hub a petrželkou.

Zdroj: apetitonline.cz

REC_Arborio

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.