Recepty s čokoládou Ruby Callebaut

TOPINKA SE SÝREM ROQUEFORT A ČOKOLÁDOU RUBY

hrianska so syrom Roquefort a čokoládou Ruby

Ingrediencie:

400 g chléb na topinky, 100 g čokolády Ruby Callebaut, 500 g sýru Roquefort

Postup:

1. Z chleba na topinky vytvořte kruhy s průměrem 4 cm a opečte na suché pánvi. Nechte je vychladnout a dejte stranou.

2. Čokoládu roztopte, rozlijte na plech vyložený papírem na pečení na tloušťku čokolády 4 mm. Vykrojte kruh pomocí okrouhlé vykrajovačky s průměrem 4 cm a dejte ztuhnout do ledničky.

3. Ze sýra si také připravte kolečka s průměrem 4 cm.

4. Na opečenou topinku položte kroužek čokolády a na to sýr Roquefort.

Donuty s čokoládou Ruby Callebaut

donuty s ruby cokoladou

Ingrediencie: 

75 g másla, 115 g cukr krystal, 1 vajíčko velikosti L, 650 g mouky, 350 g mléka, 30 g droždí, 2 g soli, 500 g čokolády Ruby Callebaut

Postup: 

1. Změknuté máslo smíchejte s cukrem a vajíčkem, přidjte prosetou mouku se solí, teplé mléko (ne horké!) droždí a pořádně zpracujte na hladké, nelepivé těsto.

2. Těsto vložte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte vykysnout v teple, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3. Vykynuté těsto vyválejte na tloušťku 1 cm a vykrajujte z něj okrouhlé tvary, v jejichž středu vykrojte ještě menší dírku. Nechte kynout dalších 30 minut. 

4. Předehřejte slunečnicový olej na 175-180°C a osmažte z každé strany dozlata. Usmažené kousky pokládejte na papírové utěrky, aby absorbovaly tuk.

5. Poleva: čokoládu rozehřejte a donuty namáčejte z jedné strany. Když budete donat vyndavat z čokolády, trochu protřepte rukou do stran, aby čokoláda rychleji ztuhla.

Zdroj receptu a fotiek callebaut.com