Není rajčatová omáčka jako rajčatová omáčka. Jednu můžete koupit ve skleničce, ale ta domácí má vždycky něco navíc. Pokud máte rádi jednoduché recepty, ale potrpíte si na výsledné chuti, těstoviny s domácí rajčatovou omáčkou vás rozhodně nezklamou.
Ingredience
- 8 velkých zralých rajčat nebo 2 plechovky loupaných rajčat
- 2 lžičky másla
- 1⁄2 svazku čerstvé bazalky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř dle chuti
- 2 šalotky
Mohlo by se vám hodit:
Postup

1. Nasekejte šalotku nadrobno a na másle a olivovém oleji ji nechte s cukrem zkaramelizovat.

2. Přidejte oloupaný česnek, který jste rozdrtili nožem, a nechte ještě krátce opékat.

3. Přidejte spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, případně nakládaná loupaná rajčata.

4. Restujte tak dlouho, dokud se rajčata nerozvaří. Osolte a opepřete a nakonec vmíchejte nasekanou bazalku.
Do pokrmu můžete přidat najemno nakrájené chilli papričky, olivy nebo do omáčky přidat čerstvý tymián.