Rajčatová omáčka na těstoviny

Datum: 19.7.2016

Není rajčatová omáčka jako rajčatová omáčka. Jednu můžete koupit ve skleničce, ale ta domácí má vždycky něco navíc. Pokud máte rádi jednoduché recepty, ale potrpíte si na výsledné chuti, těstoviny s domácí rajčatovou omáčkou vás rozhodně nezklamou.

INGREDIENCE

  • 8 velkých zralých rajčat nebo 2 plechovky loupaných rajčat
  • 2 lžičky másla
  • 1⁄2 svazku čerstvé bazalky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř dle chuti
  • 2 šalotky
rajcatova omacka chefshop_cz

 

Využijte do konce července akci na suroviny pro přípravu italské kuchyně - uplatnit slevu můžete zde

POSTUP

rajcatova omacka chefshop_cz 2   rajcatova omacka chefshop_cz 3   rajcatova omacka chefshop_cz 4   rajcatova omacka chefshop_cz 5

1. Nasekejte šalotku nadrobno a na másle a olivovém oleji ji nechte s cukrem zkaramelizovat.

 

2. Přidejte oloupaný česnek, který jste rozdrtili nožem, a nechte ještě krátce opékat.

 

3. Přidejte spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, případně nakládaná loupaná rajčata.

 

4. Restujte tak dlouho, dokud se rajčata nerozvaří. Osolte a opepřete a nakonec vmíchejte nasekanou bazalku.

chef-toque Rada šéfkuchaře

Do pokrmu můžete přidat najemno nakrájené chilli papričky, olivy nebo do omáčky přidat čerstvý tymián.

 Čtěte dál: Jak na přípravu domácích těstovin ve 4 jednoduchých krocích?

 

Akce týdne Italská kuchyně