Porterhouse steak marinovaný v sójovo-česnekové marinádě

Porterhouse steak je populárním druhem steaku při americkém grilování a je králem všech steaků. Skládá se z kosti ve tvaru T, na jedné straně je nízký roštěnec a na druhé je pravá svíčková. Porterhouse steak je podobný T-bone steaku, ale na rozdíl od něj má větší část svíčkové

Kuře v marinádě ze sojové omáčky

SÓJOVO-ČESNEKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK

Ingredience

1/2 hrnku sójové omáčky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 1/4 hrnku olivového oleje, 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnost masa cca 1,3 kg) 

Postup

1. Prošlehejte sójovou omáčku, česnek, olivový olej a černý pepř v malé misce.

2. Zhruba 3/4 marinády vlijte do vysokého plechu, pekáče nebo do pánve vhodné do trouby. Zbytek marinády dejte zatím stranou.

3. Do marinády vložte steaky, několikrát je otočte a přelijte marinádou, ať se marináda dostane všude. Marinujte steaky minimálně 10 minut. 

4. Předehřejte gril. 

5. Grilujte steaky cca 11 minut, aby byly propečené středně (medium) nebo použijte digitální teploměr na maso pro určení propečenosti steaku. Každý steak jen jednou obraťte. Steaky potírejte zbývající marinádou.

6. Steaky nechte 5 minut odpočinou pod alobalem.

TIP: Steaky solte nejdříve těsně před jejich přípravou nebo až před podáváním.

Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/recipe/porterhouse-with-garlic-soy-sauce-marinade