★ ★ ★ ★ ★ Pokud jste s námi spokojeni, ohodnoťte nás na Googlu!
Stačí kliknout na tento odkaz.

Pepřová omáčka ke steakům

Pepřová omáčka

Tahle smetanová pepřová omáčka ke steakům vás donutí blaženě přivírat oči při každém soustu. Hodí se nejen k hovězím, ale i k vepřovým, kuřecím a dokonce rybím steakům. Stačí červené víno v receptu zaměnit za bílépokud chcete pepřovou omáčku podávat k rybě nebo drůbežímu masu. Také můžete pro zvýraznění chuti přidat 2 lžičky brandy, portského nebo sherry a lžičku cibulového prášku, ale není to nutné. Zato je zásadní použití celého zeleného pepře, který omáčku nesmírně pozvedne. Máte-li čerstvý, tím lépe.

pepřová-omáčka-ke-steakům

PEPŘOVÁ OMÁČKA KE STEAKŮM

INGREDIENCE:

  • 1 lžíce másla
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 3 lžíce zeleného pepře vcelku
  • 2 lžičky černého pepře vcelku
  • ⅛ šálku červeného vína
  • ⅛ šálek čerstvé smetany
  • mořská sůl
  • 3 lžičky citrónové vlákniny nebo jiného zahušťovadla
  • 2 lžičky studené vody

Pánev na smažení Raymond Blanc 20 cm Červené víno Bordeaux 2013 - Chateau Lamothe 0,75 lCitrónová vláknina Kotányi 114 gHrubozrnná mořská sůl Don Jerez 1 kg


POSTUP:

1. V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.

2. Přidejte zelený a černý pepř a vařte po dobu 20 sekund v bublajícím másle.

3. Přidejte plamen, přilijte do omáčky víno a přiveďte k varu.

4. Vařte po dobu 5 minut, než se z omáčky zredukuje alkohol.

5. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

6. Rozmíchejte zahušťovadlo s dvěma čajovými lžičkami studené vody a vmíchejte ho do omáčky.

7. Vařte další minutu, než omáčka zhoustne.

8. Hotovou omáčkou přelijte steak.

TIP: Zbytek omáčky vydrží v lednici po dobu až 2 dnů. Stačí ho ohřát na plotně a případně do něj přidat trochu vody, nebo ji ohřát v mikrovlnné troubě.