VÝPRODEJ SKLADU až -70%
Hrnce, pánve, nože a další pomůcky na vaření, pečení i stolování!

Pepřová omáčka ke steakům

Pepřová omáčka

Tato smetanová pepřová omáčka ke steakům vás donutí blaženě přivírat oči při každém soustu. Hodí se nejen k hovězím, ale i k vepřovým, kuřecím a dokonce rybím steakům. Stačí červené víno v receptu zaměnit za bílé vínopokud chcete pepřovou omáčku podávat k rybě nebo drůbežímu masu. Také můžete pro zvýraznění chuti přidat 2 lžičky brandy, portského nebo sherry a lžičku cibulového prášku, ale není to nutné. Zato je zásadní použití celého zeleného pepře, který omáčku nesmírně pozvedne. Máte-li čerstvý, tím lépe.

pepřová omáčka ke steaku

Ingredience

Mořská sůl hrubozrnná Le Saunier de Camargue 1 kg a Černý pepř celý TRS 100 g a Citrónová vláknina Kotányi 120 g a Červené víno Chateau Croix Puyblanquet Saint-Émilion 2014 0,75 l a Omáčník s podšálkem MIKASA karamelová a

Mořská sůl

89,-

Černý pepř

79,-

Citronová vláknina

149,-

Červené víno

249,-

Omáčník

1699,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Postup

1. V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.

2. Přidejte zelený a černý pepř a vařte po dobu 20 sekund v bublajícím másle.

3. Přidejte plamen, přilijte do omáčky víno a přiveďte k varu.

4. Vařte po dobu 5 minut, než se z omáčky zredukuje alkohol.

5. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

6. Rozmíchejte zahušťovadlo s dvěma čajovými lžičkami studené vody a vmíchejte ho do omáčky.

7. Vařte další minutu, než omáčka zhoustne.

8. Hotovou omáčkou přelijte steak.

TIP: Zbytek omáčky vydrží v lednici po dobu až 2 dnů. Stačí ho ohřát na plotně a případně do něj přidat trochu vody, nebo ji ohřát v mikrovlnné troubě.