Nigiri sushi s krevetou

Nigiri sushi s krevetou

Nigiri sushi jsou bochánky (válečky) ze sushi rýže, které jsou tvořeny tak, aby bylo uprostřed duté místo. Při skusu se pak nigiri samo rozdělí na dvě sousta. Je to umění, v němž se dokonce pořádají soutěže, takže si nelámejte hlavu s tím, když pro začátek bude rýže ve vašem nigiri pouhý váleček.

Ingredience

500 g rýže na sushi,1 arch řasy nori, 200 g krevet, wasabinakládaný zázvorsójová omáčka

Čtěte také: Jak vychytat dokonalou sushi rýži

Postup

nigiri sushi recept milujusushi.cz 1   nigiri sushi recept milujusushi.cz 2   nigiri sushi recept milujusushi.cz 3

1. Jednou rukou z rýže vytvářejte malé válečky.

 

2. Na každý váleček natřete trochu wasabi.

 

3. Na váleček poklaďte krevetu a z řasy vytvořte tenký "fixační" proužek, který kolem nigiri sushi omotejte. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

chef-toque Rada šéfkuchaře

V případě, že děláte nigiri sushi s plátky ryb, které na válečku dobře drží, není nutné použít "fixační" řasy, ale je potřeba rybu na válečku jemně uhladit.