Nigiri sushi s krevetou

Datum: 7.7.2016

Nigiri sushi jsou bochánky (válečky) z rýže, které jsou tvořeny tak, aby bylo uprostřed duté místo. Při skusu se pak nigiri samo rozdělí na dvě sousta. Je to umění, v němž se dokonce pořádají soutěže, takže si nelámejte hlavu s tím, když pro začátek bude rýže ve vašem nigiri pouhý váleček.

INGREDIENCE

nigiri sushi recept milujusushi

 

Čtěte také: Jak vychytat dokonalou sushi rýži

POSTUP

nigiri sushi recept milujusushi.cz 1   nigiri sushi recept milujusushi.cz 2   nigiri sushi recept milujusushi.cz 3

1. Jednou rukou z rýže vytvářejte malé válečky.

 

2. Na každý váleček natřete trochu wasabi.

 

3. Na váleček poklaďte krevetu a z řasy vytvořte tenký "fixační" proužek, který kolem nigiri sushi omotejte. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

chef-toque Rada šéfkuchaře

V případě, že děláte nigiri sushi s plátky ryb, které na válečku dobře drží, není nutné použít "fixační" řasy, ale je potřeba rybu na válečku jemně uhladit.

dinner SERVÍROVÁNÍ

Na talíři by mělo být nigiri zastoupeno ideálně ve čtyřech barvách: tři druhy připravené zasyrova + vařené nigiri. Například losos (oranžová), tuňák (červená), halibut (bílá), marinovaná makrela, nebo sleď (modrá) + omeleta tamagoyaki (vařená).

Pro sushi bylo přímo stvořené japonské keramické nádobí Made in Japan. Poctivá ruční práce hrnčířů z malé dílničky v Japonsku v kombinaci s neotřelým vzhledem pozvedne vaše kulinářské umění na vyšší úroveň.  

                          1 made in japan milujusushi.cz 2 made in japan milujusushi.cz 3 made in japan milujusushi.cz 

        Rýže na sushi 1 kg Mořské řasy Nori 50 g Podložka na sushi Nakládaný zázvor 200 g