Letní závitky

Datum: 3.6.2016

Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.

INGREDIENCE

Letní závitky

 

Postup

  1. Maso dejte vařit se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
  2. Nudle dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty.
  3. Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě.
  4. Zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
  5. Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.
  6. Rýžový papír namočte na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.
  7. Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu, okraje přehněte dovnitř a rolujte.
  8. Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se sweet chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.

 

 Rýžový papír vietnamský Tufoco 340 gSkleněné vlasové nudle Vermicelli 250 gRybí omáčka Squid Brand 300 ml Chilli omáčka Habanero Mučíto for Ladies 100 ml