Lehce pálivé marinované kuře v medu

Datum: 20.3.2016

Není divu, že se kuřecí řadí mezi nejoblíbenější druhy masa. A co teprve, když ho naložíte do lehce pálivé marinády s medem? Ochutnejte jemně nasládlou chuť, která maso perfektně zjemní a bude se vám v ústech přímo rozpadat. 

INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička chilli omáčky Mučíto for Ladies (nejméně pálivá chilli omáčka z řady Mučíto)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje.
  • sůl
Habanero-Mučíto-for-Ladies

POSTUP

  1. Všechny uvedené ingredience na marinádu smícháme dohromady a naložíme do ní lehce posolená kuřecí křidélka.
  2. Necháme marinovat 12 hodin a poté dáme péct do trouby na 50 minut při 180°C.

 

dinner Servírování

Kuřecí křidélka v medu se hodí nejlépe k domácím hranolkám.

chef-toque Rada šéfkuchaře

V marinádě skvěle vyniknou české pikantní omáčka Mučíto. Co je omáčka Mučíto?

Mučíto je česká chilli omáčkadomácích papriček. U omáčky nejprve nastupuje sladká chuť ovocného meruňkového pyré, po chvilce se postupně rozvine jemný pal Habanero papriček, který je znatelný i po třech minutách. Habanero Mučíto se výborně hodí do salátů, k marinování bílých mas. Velmi zajímavá je kombince s rybí pomazánkou, kdy omáčkou Habanero Mučíto již natřenou pomazánku buď jemně pokapeme nebo potřeme tenkou vrstvou.

Omáčka Habanero Mučíto for Ladies 100 mlOmáčka Pálíto 100 mlOmáčka Jalapeno Mučíto 100 ml

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.