Lehce pálivé marinované kuře v medu

Datum: 20.3.2016

Není divu, že se kuřecí řadí mezi nejoblíbenější druhy masa. A co teprve, když ho naložíte do lehce pálivé marinády s medem? Ochutnejte jemně nasládlou chuť, která maso perfektně zjemní a bude se vám v ústech přímo rozpadat. 

INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička chilli omáčky Mučíto for Ladies (nejméně pálivá chilli omáčka z řady Mučíto)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje.
  • sůl
Habanero-Mučíto-for-Ladies

POSTUP

  1. Všechny uvedené ingredience na marinádu smícháme dohromady a naložíme do ní lehce posolená kuřecí křidélka.
  2. Necháme marinovat 12 hodin a poté dáme péct do trouby na 50 minut při 180°C.

 

dinner Servírování

Kuřecí křidélka v medu se hodí nejlépe k domácím hranolkám.

chef-toque Rada šéfkuchaře

V marinádě skvěle vyniknou české pikantní omáčka Mučíto. Co je omáčka Mučíto?

Mučíto je česká chilli omáčkadomácích papriček. U omáčky nejprve nastupuje sladká chuť ovocného meruňkového pyré, po chvilce se postupně rozvine jemný pal Habanero papriček, který je znatelný i po třech minutách. Habanero Mučíto se výborně hodí do salátů, k marinování bílých mas. Velmi zajímavá je kombince s rybí pomazánkou, kdy omáčkou Habanero Mučíto již natřenou pomazánku buď jemně pokapeme nebo potřeme tenkou vrstvou.

Omáčka Habanero Mučíto for Ladies 100 mlOmáčka Pálíto 100 mlOmáčka Jalapeno Mučíto 100 ml