Není divu, že se kuřecí řadí mezi nejoblíbenější druhy masa. A co teprve, když ho naložíte do lehce pálivé marinády s medem? Ochutnejte jemně nasládlou chuť, která maso perfektně zjemní a bude se vám v ústech přímo rozpadat.
INGREDIENCE
|
![]() |
POSTUP
- Všechny uvedené ingredience na marinádu smícháme dohromady a naložíme do ní lehce posolená kuřecí křidélka.
- Necháme marinovat 12 hodin a poté dáme péct do trouby na 50 minut při 180°C.
Servírování
Kuřecí křidélka v medu se hodí nejlépe k domácím hranolkám.
Rada šéfkuchaře
V marinádě skvěle vyniknou české pikantní omáčka Mučíto. Co je omáčka Mučíto?
Mučíto je česká chilli omáčka z domácích papriček. U omáčky nejprve nastupuje sladká chuť ovocného meruňkového pyré, po chvilce se postupně rozvine jemný pal Habanero papriček, který je znatelný i po třech minutách. Habanero Mučíto se výborně hodí do salátů, k marinování bílých mas. Velmi zajímavá je kombince s rybí pomazánkou, kdy omáčkou Habanero Mučíto již natřenou pomazánku buď jemně pokapeme nebo potřeme tenkou vrstvou.