Jak připravit hovězí steak

Jak správně připravit steak? Na to existuje poměrně jednoduchá odpověď. Sepsali jsme pro vás 5 kroků, díky kterým bude příprava dokonalého steaku snadná zábava. 

Ingredience

IMG_4875copy

chef-toque RADY ŠÉFKUCHAŘE

  1. Jak si steak vytvarujete před vložením na pánev, takový tvar bude mít i po tepelné úpravě. Proto je nezbytné maso jemnými pohyby rukou upravit do vzhledného tvaru.
  2. Propečenost masa se určuje dle doby strávené v troubě při 200°C: Rare: 2-3 minuty, Medium: 5-6 minut, Well done: 8-10 minut

Postup

IMG_4446   IMG_4753   IMG_4788   IMG_4822

1. Osušené a očištěné maso nakrájejte na kusy po 170 g (cca 3cm vysoké).

 

2. Marinujte v olivovém oleji s pepřem a rozmarýnem.

 

3. Steaky zprudka opečte 1,5 minuty z každé strany.

 

4. Poté na každý z nich položte kostičku másla a dejte péct do trouby při 200°C. 

 5. Maso před podáváním nechte odpočinout, aby se šťáva udržela v mase. Osolte těsně před podáváním.

dinner Servírování

Steak z argentinské svíčkové podávejte s grilovanou zeleninou, nebo bramborami pečenými s rozpůleným česnekem a rozmarýnem.

 Máslo Ghee Khanum 500 g Francouzská mořská sůl Fleur de Sel 125 g Extra panenský olivový olej Farchioni 1 l Grilovací pánev Raymond Blanc 24 cm