Jak správně připravit steak? Na to existuje poměrně jednoduchá odpověď. Sepsali jsme pro vás 5 kroků, díky kterým bude příprava dokonalého steaku snadná zábava.
Ingredience
|
![]() |
RADY ŠÉFKUCHAŘE
- Jak si steak vytvarujete před vložením na pánev, takový tvar bude mít i po tepelné úpravě. Proto je nezbytné maso jemnými pohyby rukou upravit do vzhledného tvaru.
- Propečenost masa se určuje dle doby strávené v troubě při 200°C: Rare: 2-3 minuty, Medium: 5-6 minut, Well done: 8-10 minut
Postup
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||
1. Osušené a očištěné maso nakrájejte na kusy po 170 g (cca 3cm vysoké). |
2. Marinujte v olivovém oleji s pepřem a rozmarýnem. |
3. Steaky zprudka opečte 1,5 minuty z každé strany. |
4. Poté na každý z nich položte kostičku másla a dejte péct do trouby při 200°C. |
5. Maso před podáváním nechte odpočinout, aby se šťáva udržela v mase. Osolte těsně před podáváním.
Servírování
Steak z argentinské svíčkové podávejte s grilovanou zeleninou, nebo bramborami pečenými s rozpůleným česnekem a rozmarýnem.