Grilovaný špíz z flank steaku

Grilovací sezóna se blíží pomalu, ale jistě. A my se po dlouhé zimě můžeme zase těšit na příjemné chvíle strávené u společného hodování a přípravy jídla pod širým nebem. Chybět tedy nesmí neodolatelná inspirace - už se vám také sbíhají sliny na flank steak

INGREDIENCE

  • 0,5 kg flank steaku - část masa z hovězího pupku
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce sezamového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • špejle
enhanced-26594-1459457508-12_1

POSTUP

  1. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody, zatímco připravujete marinádu.
  2. Marinádu připravíme smícháním sójové omáčky, oleje, nakrájené šalotky, česneku, cukru, chilli omáčky a čerstvého zázvoru.
  3. Maso nakrájíme na tenké plátky a necháme v připravené omáčce marinovat 2-4 hodiny.
  4. Rozpalte gril, maso napíchejte na špejle a nechte opékat. Ke špízům se skvěle hodí omáčka z burákových oříšků. 

 

Sojová omáčka na sushi Kikkoman 500 ml  Pálivá omáčka Pain 100 % salsa 440 gMAILLE hrubozrnná francouzská hořčice 380 g Omáčka Pálíto 100 ml

 

 

Za inspiraci děkujemeTasty!