Gratinované smetanové brambory

IngredienceGratinované brambory

800 g brambor, 400 ml smetany (31%), 100 g parmazánu / sýru Grana Padano, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2. Smetanu ochuťte solí, pepřem a troškou muškátového oříšku. Přidejte strouhaný parmazán a zamíchejte.

3. Brambory naskládejte do pekáčku a zalijte ochucenou smetanou.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 40 minut (do zlatova). 

Gratinované brambory jsou skvělou přílohou ke steaku, k pečenému kuřeti nebo jehněčí kotletce spolu s karamelizovanými karotkami nebo třeba ke kachnímu prsíčku spolu se smetanovým špenátem. Vyzkoušejte, co vám bude chutnat nejvíce.