Domácí těstoviny


Domácí těstoviny

Z těstovin se postupem času stalo rychlé, často nouzové jídlo, které v krizi zažene hlad. V Itálii však těstoviny chutnají úplně jinak. Proč? Jsou připravované s láskou a péčí jen několik minut před podáváním. A namísto kečupu je báječně doplní rychlé, zato chuťové bohaté omáčky z čerstvých bylinek, rajčat nebo oliv a s vyzrálým sýrem jako dokonalou tečkou. Recept na domácí těstoviny si jednoduše zamilujete. 

 

Ingredience

mouka na těstoviny a olivový olej a naběračka na špagety a kleště na těstoviny a hrnec na těstoviny a

Mouka na těstoviny

59,-

Extra panenský olivový olej
259,-

Naběračka na špagety

855,-

Kleště na těstoviny

479,-

Hrnec na těstoviny

899,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Postup

IMG_8857   IMG_8877   IMG_9065copy   IMG_9092

1. Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto (propracujte do úplného spojení).

 

2. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 30 minut odpočívat v lednici.

 

3. Odpočaté těsto vyválejte strojkem na těstoviny, nebo válečkem, na 2 mm tenké a 40 cm dlouhé pláty.

 

4. Na libovolném nástavci strojku otáčením kličky vykrajujte požadované tvary.

chef-toque Rada šéfkuchaře

  1. Těstoviny vařte v dostatečném množství vody  osolené 2 lžícemi soli na 1 litr vody.
  2. Jak na barevné těstoviny? - Příprava je shodná s postupem na základní těstoviny, pouze místo vody a 1/3 vajec přidejte rajčatový protlak, nebo špenát podle toho, jestli chcete vyrábět těstoviny červené nebo zelené. Černé těstoviny nebo rizoto se obarvují sépiovým inkoustem. Všechny verze barevných těstovin můžete obohatit bylinkami, či vhodným přikořeněním - například šafránem.

dinner Servírování

Domácí těstoviny jsou vynikající například s těmito omáčkami:

  • bazalkové pesto - báječné domácí pesto připravíte podle tohoto receptu
  • rajčatová omáčka - recept na jednoduchou rajčatovou omáčku najdete zde
  • hříbková omáčka - tu nejlepší vykouzlíte jedině doma podle tohoto receptu