Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
- 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno)
- sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření, čerstvou chilli papričku nebo chilli omáčku na dochucení)
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1 lžička sušené sladké papriky
- 1 lžíce drceného kmínu
- 500 g mletého hovězího masa
- 300 ml vývaru
- 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných)
- ½ lžíce sušené majoránky
- 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 400 g sterilovaných červených fazolí
K podávání
- 2 rajčata (nakrájená)
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- kukuřičné tortilly
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Šafrán |
Extra panenský olivový olej |
Mlýnek chilli s mořskou solí |
Celé sušené chilli papričky |
Tabasco Red Pepper |
Postup
1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.
2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.
Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz