Pánev WOK Expertise Tefal 28 cm
Kód: TEFC6201952Související produkty
Detailní popis produktu
POPIS
Pánev WOK Expertise od výrobce Tefal je vyrobena z mimořádně kvalitních materiálů, má velmi odolný a nepřilnavý 6-vrstvý povrch Titanium Excellence® s tvrdou minerální bází a dvěma vrstvami titanu. Pánev je vybavena silným dnem Induction s vrstvou nerezové oceli, což umožňuje používání na indukční desce. Perfektní rozvod tepla přináší rovnoměrné vaření. WOK pánev je odolná proti deformacím.
Má indikátor teploty Thermo-SpotTM, který po dosažení optimální teploty zčervená. Pokrmy se ani při intenzivním používání pánve nepřichytí. Rukojeť je ergonomická s lesklou nerezovou částí. Díky kvalitním materiálům se pánev snadno čistí po tekoucí vodou, ale je vhodná i do myčky na nádobí.
Pánve Tefal Expertise jsou zdravotně nezávadné, neobsahují PFOA, olovo ani jiné karcinogenní látky. Jsou vhodné na všechny typy vařičů i pro zapékání v troubě (do teploty 175°C) .
SPECIFIKACE
Průměr: 28 cm
Výška: 8 cm
Délka včetně rukojeti: 48,6 cm
Hmotnost: 1,17 kg
Materiál: 6-vrstvý nepřilnavý povrch Titanium Excellence, titan, nerezová ocel (rukojeť)
Barva: černá
VÝHODY A NEVÝHODY
![]() |
Vnitřní povrch Titanium Excellence® má extra silnou základní vrstvu obohacenou o titan. Má vysokou odolnost proti deformacím. Obsahuje indikátor teploty Thermo-SpotTM - po dosažení optimální teploty kruh uprostřed pánve zčervená. Pánve Tefal Expertise jsou zdravotně nezávadné, neobsahují PFOA, olovo, kadmium. Díky kvalitním použitým materiálům se snadno čistí ručně, ale jsou vhodné i do myčky na nádobí. Pánev je vhodná na všechny typy vařičů i do trouby (do 175 °C) na zapékání pokrmů. Má ergonomickou rukojeť s lesklou nerezovou částí. Možnost používat i kovové kuchyňské náčiní. Perfektní rozvod tepla zajišťuje rovnoměrné vaření. Má lehce zahnutý okraj pro jednoduché servírování tekutin (omáčky, šťávy) bez rozlití vedle. |
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku a indukci
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 175 °C
KUŘECÍ STIR-FRY
Ingredience
80 ml sójové omáčky, 60 ml sladké chilli omáčky, lžíce cukru, 2 lžíce rýžového octa, 3 kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky (každé prso o hmotnosti asi 170 g), 450 g vaječných tenkých čínských nudlí (hokkien, pokud nemáte, můžete použít i rýžové nudle), 60 ml slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky), 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru, 2 menší brokolice (rozkrojené na třetiny), cibule (nakrájená na jemno), červená sladká paprika (nakrájená na jemno)
Postup
1. Zamíchejte v míse sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku, cukr a rýžový ocet. Přidejte plátky kuřete, řádně promíchejte a nechte marinovat v lednici aspoň 15 minut.
2. Mezitím uvařte nudle podle návodu. Sceďte, dejte stranou a přikryjte, ať zůstanou teplé.
3. Pánev wok rozpalte a rozehřejte na ní 1 a půl lžíce oleje. Jakmile se z pánve začne kouřit, osušte kousky kuřete (marinádu nechte stranou) a rychle opékejte na 2 části, každou zhruba 3 - 4 minuty do zlatova. Opatrně vytřete wok pánev papírovou utěrkou.
4. Do pánve wok dejte zbylou marinádu a přiveďte k varu, nechte 1 minutu bublat a potom dejte marinádu stranou. Opět vytřete pánev kuchyňskou utěrkou.
5. Rozehřejte zbylý olej a rozpalte wok na vysokou teplotu. Rychle osmahněte česnek, zázvor, brokolici, cibuli a sladkou papriku (cca 1 minutu). Vraťte do pánve kuře a marinádu a nechte ještě 2 minuty opékat, aby se vše řádně prohřálo. Servírujte ihned s připravenými nudlemi.
VIETNAMSKÝ KARAMEIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK S RÝŽÍ A MRKVOVÝM SALÁTKEM
Ingredience
100 g třtinového cukru, 800 g vepřového boku bez kosti (nakrájený na 3cm kousky), 250 ml kokosové vody, 2 stroužky česneku (nasekané na jemno), 2 lžíce rybí omáčky, 1/4 lžičky mletého bílého pepře, vařená rýže k podávání
Na mrkvový salátek
1 mrkev (oškrábaná, nakrájená na dlouhé tenké proužky), 60 ml rýžového octa, 1 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, čerstvý koriandr, čerstvá máta, čerstvá chilli paprička (nasekaná na drobno)
Postup
1. Připravte si salátek. Smíchejte mrkev, rýžový ocet, cukr a sůl v misce. Dejte stranou, občas promíchejte. Nechte minimálně 20 minut odležet, aby se rozvinuly všechny chutě.
2. Mezitím nechte na pávi rozpustit cukr s 1 lžící vody. Vařte asi 4 - 5 minut dokud cukr nezkaramelizuje. Pozor, ale abyste ho nevařili příliš dlouhou, byl by jinak hořký.
3. Přidejte do pánve bůček a promíchejte s karamele. Vmíchejte kokosovou vodu a přiveďte k varu. Pak přidejte česnek, rybí omáčku a pepř. Vařte na mírném ohni, dokud se omáčka nezredukuje a maso bude měkké. Bude to trvat zhruba hodinu a půl.
4. Osušte mrkev a promíchejte ji v míse s koriandrem, mátou a chilli. Podávejte ke karamelizovanému bůčku s vařenou rýží.
Zdroj receptů a obrázků k receptům: www.taste.com.au
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Tefal nebo na další podobné produkty.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Wok pánve |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Typ produktu: | WOK pánev |
Průměr: | 28 cm |
Materiál: | Titan |
Vlastnosti: | Vhodné do myčky na nádobí, Vhodné do trouby, Vhodné na indukci |
EAN: | 3168430226364 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.