Nůžky na drůbež s pojistkou Zwilling 25,5 cm

Kód: 42914-001
1 699 Kč / ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Nůžky na drůbež Zwilling jsou vyrobeny ze speciální nerezové oceli a mají zoubkované ostří. Ideální pro snadné porcování drůbeže. Obsahují výřez pro drcení kostí. Rukojeť ze syntetiky, pojistka proti otevření, precizní středový šroub.

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Nůžky na drůbež s pojistkou od výrobce Zwilling jsou vyrobeny ze speciální nerezové oceli, která je hygienická, snadno se čistí, je odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a má dlouhou životnost. Nůžky mají vroubkované ostří pro pohodlné porcování drůbeže (kuře, kachna, husa). Jsou opatřeny drtičem kostí a pojistkou proti otevření. Rukojeť je vyrobena ze syntetiky a je vyztužena skleněnými vlákny. Nůžky na drůbež mají precizní středový šroub. 

Odesíláme nejpozději do 3. pracovních dnů od objednání.

SPECIFIKACE

Délka: 25,5 cm

Materiál: nerezová ocel, plast

Barva: stříbrná, černá

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůžky na drůbež jsou vyrobeny z nerezové oceli a mají zoubkované ostří.

Nůžky jsou odolné proti korozi, snadno se čistí a zůstanou dlouho ostré.

Pro pohodlné a snadné porcování drůbeže.

Drtič kostí.

Precizní středový šroub.

Bezpečnostní pojistka proti otevření.

JAK NAPORCOVAT KUŘE?

Koupíte-li celé kuře, můžete ho jen vložit do trouby a dozlatova upečené potom oždibovat až do poslední kostičky. A nebo se ho můžete naučit porcovat a vykosťovat, díky čemuž najednou připravíte místo jednoho pokrmu poctivou polévku, řízky, špízy nebo grilovaná křidélka - za to to přece stojí.

Porcování kuřete

porcovani kurete 1 porcovani kurete 2 porcovani kurete 3 porcovani kurete 4

1. Kuře umístěte na prkénko prsy k sobě. Dlouhými tahy nožem odřízněte nejprve jednu a potom i druhou část prsou od chrupavky. Při odkrajování ostrým nožem byste měli mít stálý kontakt s chrupavkou i prsní kostí. Dbejte přitom na to  abyste nepřišli ani o kousek masa a měli kosti takřka „čisté“.

  2. Prso odkrojte od zbytku i s křidélkem a kůží (vhodné pro přípravu šťavnatého kuřecího steaku). Z křidélek odřízněte koncovou část (při dlouhém pečeníí se často spálí).
  3. Obě stehna prohněte směrem od sebe tak, abyste uvolnili chrupavku stehenní kosti od páteře.
   4. Stehno v místě zlomu odřízněte u chrupavky.

 

chef-toque Rada šéfkuchaře

Chcete-li oddělit i křidélka, nařízněte místo kolem jejich chrupavky kolem dokola tak, aby jste se dostali na konec kosti a celé křídlo jednoduše oddělte rukama.

Mohlo by vás zajímat: Ze zbylého hřbetu připravíte skvělý vývar - recept na poctivý vývar najdete zde

 

Vykostění kuřecího stehna

vykosteni stehna 2 vykosteni stehna 3 vykosteni stehna 4

1. Stehno umístěte na prkénko tak, aby méně masitou (vnitřní částí) směřovalo kostí k vám.

 

2. Prořízněte spodní část masa od chrupavky až ke konci běhu. Prsty obnažte kost a kůži na konci také zcela prořízněte. Tímto máte uvolněnou cestu až ke střednímu kloubu.

 

3. Kolem kloubu kružte dlouhými pohyby nože tak, abyste vzhledně odřízli veškeré maso.

 

4. Stejně tak, jako u bodu 2, je třeba proříznout maso po celé délce vrchní kosti, obnažit ji prsty a nožem zcela odříznout od masa.

 

chef-toque Tip ŠÉFKUCHAŘE

Stehenní maso, je na rozdíl od prsního šťavnaté i po delší tepelné úpravě. Je proto velmi oblíbené a často považované, jako lepší část kuřete.

Marinované kuře pečené naplocho

MARINOVANÉ KUŘE PEČENÉ NAPLOCHO

1 velké kuře, 2 cibule, 2 lžíce sekané čerstvé petrželky

Na marinádu:
8 stroužků česneku, oloupaných, 1 cibule, oloupaná, 60 ml olivového oleje, šťáva ze 2 pomerančů a ½ limetky, 1 lžička soli, ½ lžičky římského kmínu, 1 lžička sušeného oregana, pepř

Postup:
1.  Připravte marinádu: cibuli a česnek nakrájejte najemno a vhoďte do rozehřátého oleje. Duste dvě minuty, pak přilijte šťávu z ovoce a ještě pět minut povařte. Osolte, ochuťte kořením a krátce rozmixujte v kuchyňském robotu. Nechte vychladnout.

2.  Z kuřete mezitím odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu (viz fotografie; jehly můžete také vpíchnout křížem). Takto upravené maso položte do dostatečně velké nádoby a polijte marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.

3.  Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cibule oloupejte, pokrájejte na plátky a vsypte do pekáče. Nahoru položte kuře a zalijte použitou marinádou. Pečte asi hodinu a čtvrt, dokud není kuře propečené (při vpíchnutí ze stehna vytéká čirá šťáva). Posypte petrželkou.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nůžky
Záruka: 2 roky
EAN: 4009839147227
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovací. Zwilling je moderní společnost s dlouholetou tradicí sahající do roku 1731. Produkty Zwilling se vyznačují vysokou kvalitou, krásným designem a funkčností. Specializací společnosti je sofistikované kuchyňské vybavení jako jsou nože, příbory, hrnce, pánve, sklenice, kuchyňské náčiní atd. 

Kuchyňské nože Zwilling jsou vykovány z jednoho kusu speciální německé oceli s tvrdostí 57 - 63 HRC (Rockwellovy stupnice) a díky dlouhotrvající ostrosti, odolnosti a dokonalému vyvážení jsou oblíbené mezi šéfkuchaři po celém světě. Práce s noži Zwilling je bezpečná a velmi snadná. Jejich dlouhodobá ostrost je zajištěna ručním doostření, leštěním a kontrolou laserem. Vybrat si můžete kuchařský nůž, filetovací nůž, nůž na chléb, nůž na zeleninu nebo vám přijde vhod celá sada nožů v bloku? V nabídce máme i špičkové japonské nože Miyabi různých velikostí a zaměření.

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_ZWParam_brand_panve_ZW Param_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZWParam_brand_ocilky_ZWParam_brand_stojany_ZWParam_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZWParam_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW