Z důvodu vylepšování skladu a zrychlení odbavování všech objednávek bude od soboty 30.5.2020 do středy 3.6.2020 probíhat rekonstrukce skladu a velká inventura. Během této doby nebude možné na našem e-shopu nic objednávat

Nůž na chléb Wood LT2079 Lamart 20 cm

Kód: LAM42002448
249 Kč / ks
Inventura do 3.6.2020

Nůž na chléb Lamart má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která neovlivňuje chuť ani vůni krájených ingrediencí. Ostří je opatřeno vroubky pro pohodlné krájení chleba a dalších druhů pečiva. Dřevěná rukojeť je ergonomicky tvarovaná pro bezpečný a pohodlný úchop a maximální účinek při krájení. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZNE_domycky

POPIS

Nůž na chléb LT2079 z řady Wood od výrobce Lamart je opatřen vroubkovaným ostřím, které si poradí i s tou nejkřupavější kůrkou. Ideální je tento nůž na chleba a ostatní druhy pečiva. Tento nůž má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která neovlivňuje chuť ani vůni krájených potravin. Rukojeť je vyrobena ze dřeva, což jí dodává krásný přírodní vzhled. Navíc je ergonomicky tvarovaná pro bezpečný úchop a maximální účinek při krájení.

Nůž na pečivo není vhodný do myčky na nádobí. Po použití nůž omyjte a před uskladněním řádně osušte. Pro bezpečné uskladnění bez rizika poranění a ztupení čepele doporučujeme používat stojan na nože nebo magnetickou lištu. Dlouhodobou ostrost nože zajistí také kvalitní kuchyňské prkénko.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 20 cm

Délka nože: 33 cm

Materiál: nerezová ocel, dřevo

Barva: stříbrná, přírodní

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž na chléb má velmi ostrou čepel z nerezové oceli, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje.

Dřevěná rukojeť je ergonomicky tvarované pro bezpečný a pohodlný úchop.

Čepel je opatřena vroubkováním, a proto je ideální tento nůž na chleba a ostatní druhy pečiva.

Poradí si i s tou nejkřupavější kůrkou, zachová nadýchanou střídku, můžete krájet i ještě teplé pečivo.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE

Bannery_noze

Celozrnný chléb

RECEPT NA CELOZRNNÝ CHLÉB

Ingredience

3 hrnky (708 ml) teplé (ne horké )vody, 1 lžíce sušeného droždí, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový, řepkový), 1 lžíce octa, 3 hrnky (375 g) hladké pšeničné nebo hladké špaldové mouky, 2,5 až 3 hrnky (324 - 389 g) hrnky celozrnné pšeničné mouky, 1 až 1,5 lžíce soli, oříšky, semínka podle chuti

Postup

1. Ve velké míse smíchejte teplou vodu, droždí a cukr. Voda nesmí být horká, spíše tělesné teploty, aby neznehodnotila droždí. Počkejte pár minut, dokud neuvidíte, že droždí je aktivní a vytváří bubliny na povrchu, potom přidejte ocet a olej.

2. Přidávejte hrnek po hrnku hladkou mouku, mezi každým hrnkem pořádně zamíchejte těsto. Teď přidávejte celozrnnou mouku a sůl, opět postupně, důkladně míchejte mezi každým přidáním. Toto těsto bude velmi řídké, kašovité a lepivé. Přidejte semínka, ořechy nebo co máte rádi. Můžete zkusit i bylinky, sušená rajčata, česnek nebo osmaženou cibulku. 

3. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout okolo 30 - 40 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4. Předehřejte troubu na 185 °C. Pomocí stěrky přesuňte těsto do formy na chléb (těsto vám vyjde na 2 bochníky). Povrch ještě posypejte semínky a dejte péct přibližně na 50 minut, dokud není chléb na povrchu zlatohnědý. Že je chleba hotový, poznáte také na první pohled jednoduše tak, že se odchyluje od stěn formy a vzniká po obvodu malá skulina. Jakmile chléb vyndáte z trouby, můžete jej hladce vysunout na mřížku, kde krásně vychladne, aniž by se zapařil. Pro kontrolu, zda je chléb již upečený, zaklepejte na spodek chleba, měl by znít dutě.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni
 

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

lngredience

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup

1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.

Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednotlivé nože
Záruka: 3 roky
Typ produktu: Nůž na chléb
Délka čepele: 20 cm
EAN: 8590669221912

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: