Nůž na chléb Twin 1731 Zwilling 20 cm

Kód: ZW31866201
ZdarmaZdarma
Nůž na chléb Twin 1731 Zwilling 20 cm
14 360 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Nůž na pečivo a chléb Twin 1731 Zwilling má inovativní tvar čepele, která je kalena mrazem a vyrobena z exkluzivní oceli s tvrdostí 60 HRC. Délka vroubkované čepele 20 cm. Ruční doostření a leštění a kontrola laserem zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pouze ruční mytí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZNE_domycky

POPIS

Nůž na pečivo a chléb z kolekce Twin 1731 od výrobce Zwilling je má zubatou čepel o délce 20 cm. Ideální na krájení chleba a dalších druhů pečiva. Rukojeť nože je vyrobena ebenového dřeva a je ergonomicky tvarovaná. Na výrobní vady čepele získáte doživotní záruku. Nože z této řady je nutné mýt pouze ručně, není možné je mýt v myčce na nádobí. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Řada Twin 1731 je nejnovější řadou nožů Zwilling s inovativním klínovitým tvarem čepele a unikátní geometrií záštity, která spolu s ergonomickou rukojetí umožňuje bezpečnou a snadnou manipulaci s nožem a přesné výsledky při krájení. Čepele nožů Twin 1731 jsou vykovány z 1 kusu exkluzivní oceli Cronidur 30 a kaleny mrazem. Tvrdost čepelí je 60 HRC (Rockwellovy stupnice) a jedná se o jedny z nejkvalitnějších nožů světa. Nože Zwilling jsou ručně broušeny a následně kontrolovány laserem, což přináší dlouhotrvající a snadno obnovitelnou ostrost.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka ostří: 20 cm

Délka nože: 32 cm 

Výška čepele: 3 cm

Hmotnost: 173 g

Materiál: ocel Cronidur 30, ebenové dřevo (rukojeť)

Barva: stříbrná, tmavě hnědá

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 

1. Ocel

Exkluzivní ocel Cronidur 30 s tvrdostí 60 HRC Rockwellovy stupnice. Jedná se o jedny z nejkvalitnějších nožů světa. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. 

2. Rukojeť

Rukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť je vyrobena z ebenového dřeva.

3. Ostří

Čepel má inovativní klínovitý tvar. ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože s unikátní geometrií poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy. Spolu s ergonomickou rukojetí poskytuje bezpečnou a pohodnou manipulaci a přesnou práci s nožem.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu exkluzivní německé oceli s tvrdostí 60 HRC.

Jeden z nejkvalitnějších nožů světa.

Mrazem kalená čepel. 

Jedinečná geometrie záštity a ergonomická rukojeť umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci a přesnou práci s nožem.

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu broušení a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť z ebenového dřeva se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Čepel je vykována z 1 kusu oceli, je tedy bez záhybů a bez svárů.

minus

Není možné nůž mýt v myčce na nádobí.

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí!

OCEL CORNIDUR 30

Cornidur 30 je exkluzivní německá ocel s tvrdostí 58 - 60 HRC tzn. Rockwellovy stupnice tvrdosti. Tato ocel se skládá z 0,25 - 0,35 % uhlíku, 14 - 16 % chromu, 0,85 až 1,1 % molybdenu, 0 - 1 % manganu a 0 - 0,5 % niklu. Používá se především pro výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů. 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

Bannery_noze

RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB

200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ...), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postup:
1. V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice. Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně. Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky. Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte.

2. Dále přisypte vše ostatní z receptu. Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut. Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte. 

3. Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje. Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku. Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu. Během této doby jednou přeložte. Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta. Dělat to muže přímo v míse kolem dokola.

4. Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec. Složte a utahováním srolujte do tvaru šišky. Ošatku si pomoučněte žitnou moukou a šišku těsta vložte spojem nahoru. Můžete těsto nechávat kynout iv cedníku, který vyložíte utěrkou a pomoučníte ji. Po vyklopení bude spoj vespod a při pečení se nebude rozmotávat. Ošatku dejte opět do sáčku a nechte kynout jednu hodinu. Přibližně po dvaceti minutách si dejte rozpálit troubu i s pečícím kamenem a plechem na vodu. Pokud budete péci na plechu, tak můžete nahřívat později. Trouba musí dosáhnout minimální teploty 250 °C .

5. Vykynutý chleba, který už kompletně vyplnil ošatku, opatrně vyklopte na sázecí lopatu. Tu si poprašte hrubou nebo kukuřičnou moukou. Chleba po ní lépe sklouzne. Pokud pečete na plechu, tak je důležité vůbec ho nevytahovat ven. Rychle se ochlazuje a chléb by vám po obvodu praskl. Připravte si cca 200 ml horké vody z konvice, žiletku a sázecí lopatu. Teď už to půjde velmi rychle. Hlavně POZOR na páru!

6. Chleba si vyklopte na lopatu, nařízněte, pokud tedy chcete a rychle ho sešoupněte na kámen či plech do trouby. Do spodního plechu na dně trouby nalijte vodu a rychle zavřete troubu. Minutku si nastavte na 15 minut. 

7. Poté stáhněte teplotu na 190 - 200 °C . Vytáhněte plech na vodu a dopečte 30 minut.

8. Chladit nechte na mřížce. Nekrájejte teplý chléb! Střídka by se vám srazila.
Z uvedených surovin připravíte bochník o váze 1200 g.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Doplňkové parametry

Kategorie: Zwilling
Záruka: 50 let
Typ produktu: Nůž na chléb
Délka čepele: 20 cm
EAN: 4009839225727

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: