Nerezové sítko na čaj Staub

Kód: ST1690000
369 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Sítko na čaj Staub je vyrobeno z nerezové oceli. Ideální na přípravu sypaného čaje. Vhodné do hrnku nebo do konvice na čaj. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Nerezové sítko na čaj Staub

Sítko na sypaný čaj  od výrobce Staub je vyrobeno z nerezové oceli, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani vůně, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Sítko na čaj je vhodné do hrnku nebo konvice na čaj. Vhodné jako náhradní sítko k litinové varné konvici Staub.

Vložte sušené čajové lístky do sítka, uzavřete jej a vložte do hrnku či šálku a zalijte vodou teplou podle typu čaje a louhujte podle typu čaje. Za použití varné konvice vložte sítko do varné konvice a vodu ohřejte na požadovanou teplotu, louhujte podle typu čaje, vyjměte sítko a nalévejte čaj z konvice do hrnku.

SPECIFIKACE

Materiál: nerezová ocel 

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Sítko na čaj je vyrobeno z nerezové oceli, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.

Ideální na louhování sypaného čaje v hrníčku či konvici na čaj nebo na přípravu čaje ve varné kovnici.

 

sypaný zelený čaj

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE

Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě  80 °C a louhujte 3 - 4 minuty.

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků. Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky.

Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví. Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení. Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny. Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku.

DRUHY ZELENÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje. Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).

KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?

Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně  - nejlépe každý den. Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem. 

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit.  

sypaný černý čaj Kusmi tea

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE

Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 - 5 minut.

ČERNÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Černý čaj prochází delší oxidací (fermentace = kvašení) než zelený čaj, a proto má silnější vůni, kterou si udrží několik let. Po sklizni se čajové lístky nechají nejprve zavadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se lístky zpracují (drcením, řezáním nebo stočením) a nechají se oxidovat (úroveň oxidace určuje kvalitu čaje - čím delší oxidace, tím kvalitnější čaj a jemnější chuť). Následně se čajové lístky suší, aby se zabránilo další oxidaci. 

Černý čaj má blahodárné účinky na zdraví. Snižuje krevní tlak, podporuje imunitní systém, působí jako prevence některých onemocnění (rakovina, cukrovka), má antivirové účinky, podporuje metabolismus, napomáhá spalování tuků, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zlepšuje průtok krve a snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdraví kostí, zpomaluje stárnutí pokožky, zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity pokožky. Navíc pomáhá v boji proti stresu, snižuje bolest hlavy, potlačuje únavu, zvyšuje koncentraci a výkonnost.

DRUHY ČERNÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy černého čaje patří Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je oblíbená směs černého čaje s příchutí bergamotu. Má silnou chuť a pro její zmírnění čaj můžete podávat s mlékem. Čaj Darjeeling je označován jako tzv. „šampaňské mezi čaji“ a vyniká nevtíravou muškátovou chutí a nádhernou vůní. 

KDY A JAK ČASTO PÍT ČERNÝ ČAJ?

Černý čaj můžete pít denně například místo kávy. Jelikož černý čaj obsahuje kofein, doporučujeme ho pít ráno (vzpruží vás do nového dne). Upozorňujeme však, že černý čaj má diuretické účinky (močopudné -> odvodňuje), a proto to s jeho pitím nepřehánějte. Bohatě postačí šálek černého čaje denně, který je vhodné zapít sklenicí vody (tak jako u kávy).

čaje kusmi tea

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČERNÉHO ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - černý čaj vyžaduje teplotu 90 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - černý čaj louhujte 4 - 5 minut, při delším louhování než 4 minuty je výsledkem hořká chuť a tmavá barva a čaj bude mít spíše uklidňující účinky, než povzbudivé.

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek černého čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit. 

SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?

Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů.

 

Typ čaje

  • Bílé čaje
  • Japonské zelené čaje
  • Čínské zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Černé čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Doba louhování

  • 2 - 3 minuty
  • 1 - 2 minuty
  • 2 - 3 minuty
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 5 minut
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Staub
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Příslušenství
EAN: 3272346900000

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: