Mléčná čokoláda Tropilia Valrhona 29% 1 kg (4 x 250 g)

Kód: VAL1M
399 Kč / ks 40 Kč / 100 g
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Mléčná čokoláda Valrhona s obsahem kakaa 29 % je jemná a má vyváženou chuť. Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao a hořkost čokolády nepřebije ostatní chutě vašich cukrářských výtvorů. Ideální na sladké dezerty, horkou čokoládu, čokoládové polevy a krémy.

Připravte si s touto mléčnou čokoládou nadýchanou čokoládovou pěnu.

Bannery_recepty_short_description_cokolada

Detailní informace

Detailní popis produktu

6CZ_Soja 7CZ_Mléko 8CZ_Ořechy 3CZ_Vejce

POPIS

Mléčné čokoládové pecičky Tropilia Milk s obsahem kakaa 29 %. Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců. Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť. Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao a hořkost čokolády nepřebije ostatní chutě vašich cukrářských výtvorů. Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů. 

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: kakaové boby (min. 29 %), kakaové máslo, cukr, emulgátory (sójový lecitin), sušené plnotučné mléko

Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu). Může obsahovat stopy ořechů a vajec.

Hmotnost: 1 kg

Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků. Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku. Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění. Děkujeme za pochopení.

*Fotografie je pouze ilustrační.

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2272 kJ / 543 kcal

Tuky: 33 g z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g

Sacharidy: 55 g z toho cukry: 44 g

Bílkoviny: 7 g

Soli: 0,2 g

PRAKTICKÉ RADY

Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 - 18 °C po dobu max. 14 měsíců.

čokoládová pěna

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Ingredience

200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 - 33 %)

K servírování

šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky

Postup

1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou.

2. Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády.

3.  Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi.

4. Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi

5. Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 - 6 hodin.

6. Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Čokoládu můžete koupit ve formě tabulky (na přímou konzumaci) nebo ve formě peciček (čokoláda na vaření, pečení, do fontány). 

Bannery_cokolada

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Valrhona nebo na podobné produkty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda na vaření
Typ produktu: Mléčná čokoláda
Balení: 1 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Valrhona je světoznámá společnost založená v roce 1922 ve Francii v Rhone Valley cukrářem A. Guironnetem. Vyrábí řadu čokolád Grand Cru pro profesionální šéfcukráře, od roku 1990 rozšířila řadu svých výrobků i pro amatérské cukráře a milovníky čokolády. Čokoláda i čokoládové pecičky Valrhona se vyrábějí z nejlepších kakaových bobů z různých oblastí světa (například čokoláda Caraïbe je vyrobena z kakaových bobů vypěstovaných v karibské oblasti, Manjari z bobů pocházejících z Madagaskaru).