Mléčná čokoláda do fontány Callebaut 37,8% 2,5 kg

Kód: CALL2.5MF
849 Kč / ks 738 Kč bez DPH 340 Kč / 1 kg
Skladem

Pravá belgická čokoláda do fontány od výrobce Callebaut s obsahem kakaa 37,8 % vyniká lahodnou a jemnou chutí. Je ideální na oslavy a k významným příležitostem.

Připravte si s touto speciální čokoládou čokoládové fondue.

Bannery_recepty_short_description_cokolada

Detailní informace

Detailní popis produktu

6CZ_Soja 8CZ_Ořechy 7CZ_Mléko

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut na přípravu mléčné čokoládové fontány s obsahem 37,8 % kakaa vděčí za svou jemnou a hladkou chuť právě skutečnému obsahu kakaového másla a kakaového prášku. 

SPECIFIKACE

Složení: kakaová hmota, kakaové máslo, cukr, sušené mléko, emulgátor: sójový lecitin, přírodní extrakt z pravé vanilky
 

Min. obsah kakaa: 37,8%, minimálně 19,4% mléčného podílu

Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu). Může obsahovat stopy ořechů.

Hmotnost: 2,5 kg 

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2449 kJ / 585 kcal

Tuky: 40 g z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g

Sacharidy: 48 g z toho cukry: 47 g

Bílkoviny: 6,5 g

Sůl: 0,19 g

TIPY NA PŘÍPRAVU ČOKOLÁDOVÉ FONTÁNY

Čokoláda je ve formě čokoládových peciček, které obsahuji větší procento kakaového másla než běžná čokoláda. Z toho důvodu není nutné přidávat další suroviny pro získání ideální chuti i textury čokolády.

Pokud chcete docílit jemnější chuti fontánové čokolády, pak doporučujeme přidat malé množství 33% smetany.

Čokoládové pecičky sypte přímo do samotné fontány bez předchozích úprav. Pokud nemáte s fontánou předchozí zkušenost nebo dostatek času, pak je možné část čokolády rozpustit předem ve vodní lázni.

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

Ingredience
500 - 600 g kvalitní čokolády do fontány (doporučujeme vysokoprocentní, ale kdo má rád může použít mléčnou či bílou čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovoce (jahody, banány, hrozny atd.), 100 g para ořechů - volitelné

Postup
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte ji do misky na fondue.

2. Ovoce očistěte a pokrájejte, ořechy nasekejte. Všechno nasypte do misky a spolu s čokoládou přineste na stůl.

3. Každý z hostů si s pomocí napichovátek na fondue namáčí ovoce v čokoládě a obaluje v nasekaných ořechách. 
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

Sýrové fondueCO JE FONDUE?

Slovo fondue pochází z francouzštiny a znamená tavená. Toto slovo se vyslovuje [fondü]. Původně bylo sýrové fondue - sýr roztavený nad ohněm a vzniklo v Savojsku ve francouzské části Švýcarska, kde je nyní fondue národním pokrmem. Do rozpuštěného sýra se namáčí maso nebo kousky pečiva. Dnes existuje i čokoládové fondue - do rozpuštěné čokolády se namáčí kousky čerstvého ovoce jako jsou například jahody, hrozny, banány apod. 

Čokoláda se rozpustí ve vodní lázni, sýr v kastrůlku na sporáku. Doporučujeme používat na čokoládové fondue kvalitní čokoládu určenou k přípravě čokoládové fontány. Můžete použít hořkou s vysokým obsahem kakaa, jemnou mléčnou nebo lahodnou bílou čokoládu, záleží na vašich preferencích. Sýr rovněž používejte kvalitní s výraznější chutí jako například gruyère, ementál, raclette atd. Můžete použít i několik druhů sýrů, přidat koření nebo třeba česnek.

Pod nádobou na fondue je svíčka nebo kahan, který zahřívá rozpuštěnou čokoládu nebo sýr, udržuje optimální teplotu a konzistenci. Hosté si pak namáčejí ingredience podle typu fondue pomocí servírovacích vidliček. Jedná se o ideální občerstvení na rodinných oslavách, párty, formálních i neformálních večírcích. Fondue sblíží a zabaví. Navíc své hosty příjemně překvapíte něčím novým a netradičním. Můžete zkoušet nové kombinace a poznávat nové chutě.

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Čokoládu můžete koupit ve formě tabulky (na přímou konzumaci) nebo ve formě peciček (čokoláda na vaření, pečení, do fontány). 

Bannery_cokolada

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Callebaut nebo na podobné produkty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda do fontány
Alergeny - laktóza: obsahuje
Callebaut: Čokoláda do fontány, Mléčná čokoláda
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 2,5 kg
Obsah kakaové sušiny: 37,8 %
Požadované vlastnosti: do fontány

Značka Callebaut a výroba jejich produktů (ENG)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Mléčná čokoláda do fontány Callebaut 37,8% 2,5 kg Mléčná čokoláda do fontány Callebaut 37,8% 2,5 kg
5
Avatar autora | 14.11.2017
čokoláda super, po rozpuštění nebyla potřeba žádná další úprava, aby čokoláda krásně tekla!!! super chuť.

Čokolády značky Callebaut patří mezi ty nejkvalitnější na světě. Jsou připraveny z kakaových bobů, které se praží, aby se z nich uvolnilo více aroma a chuť čokolády byla výraznější. Čokoláda Callebaut je velmi jemná, jemnější než u většiny výrobců čokolády. Veškeré ingredience jsou také vybírány s maximální pečlivostí, což dovedlo čokoládu Calebaut k naprosté dokonalosti. Její textura i chuť je naprosto perfektní a čokoláda se doslova rozpouští na jazyku. Díky tomu si čokoláda Callebaut vysloužila označení - Finest Belgian Chocolates tedy Nejlepší belgická čokoláda a je známá po celém světě.

Společnost Callebaut je pyšná, že vám může nabídnout tu nejlepší belgickou čokoládu s téměř 100 letou tradicí. Zakladatelem byl Octaaf Callebaut v roce 1911, v obci Wieze. Callebaut je jedním z mála výrobců čokolády, kteří si sami pečlivě vybírají kakaové boby a vyrábějí exkluzivní kakaovou hmotu podle vlastní tajné receptury.

Tmavá čokoláda CallebautNejprodávanějším produktem značky Callebaut je v našem e-shopu určitě tmavá čokoláda. Nakupují ji u nás amatéři i profesionální cukráři, ti první po menších baleních, ti druzí po kilech. A není se čemu divit - Callebaut, spolu s francouzskou čokoládou Valrhona, patří mezi ty nejlepší a nejkvalitnější čokolády na světě. Možná vám tato jména nepřijdou známá, ale mezi profesionálními cukráři z celého světa je Callebaut opravdový pojem.

Koupit

 

Vybírejte z Callebaut i podle druhu

calle_tmavácalle_mlecnacalle_bilacalle_do_fontany