Sleva 10% na celý nákup, v košíku zadejte kód SLEVA10

Mléčná čokoláda Callebaut 33,6% 10 kg

Kód: CALLECALL10M
2 880 Kč / ks 288 Kč / 1 kg
Skladem (> 2 ks)

Pravá belgická mléčná čokoláda s obsahem kakaa min. 33,6%. Jedná se o krémovou čokoládu s jemnou příchutí karamelu. Viskozita je ideální pro přípravu pralinek a sladkých dezertů.

Připravte si s touto mléčnou čokoládou nadýchanou čokoládovou pěnu.

Bannery_recepty_short_description_cokolada

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut mléčná 33,6%, krémová s jemnou příchutí karamelu, s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a celé řady dezertů.

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma

Obsah kakaa min. 33,6 % z toho pevný podíl min. 20,8 %

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu), sóju. Může obsahovat stopy ořechů.

Hmotnost: 10 kg

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2357 kJ / 563 kcal

Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g

Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g

Bílkoviny: 7 g

Sůl: 0,21 g

čokoládová pěna

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Ingredience

200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 - 33 %)

K servírování

šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky

Postup

1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou.

2. Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády.

3.  Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi.

4. Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi

5. Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 - 6 hodin.

6. Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Doplňkové parametry

Kategorie: Callebaut
Typ produktu: Mléčná čokoláda
Balení: 10 kg
EAN: 5410522513479

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
7x
4
1x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
1
Avatar autora | 6.12.2019
- Dorazil rozteklý (prosinec)

5
Avatar autora | 28.11.2019
Kvalitní dobrá chuť doporučují
4
Avatar autora | 13.3.2019
- Sladsi

5
Avatar autora | 19.12.2018
+ výborná a chuťově kvalitní vonící čokoláda

5
Avatar autora | 21.5.2018
+ Skvělá

5
V Avatar autora | 13.12.2017
+ Chutná čokoláda a dobře se s ní pracuje
+ Chutná čokoláda a dobře se s ní pracuje

5
Avatar autora | 5.12.2017
je dobrá,doporučuji
5
P Avatar autora | 30.11.2017
Velmi dobrá chuť, s čokoládou se dále dobře pracuje.