Slevy až 15 % na LotusGrill
Pořiďte si bezkouřový, stylový gril!

Mléčná čokoláda Callebaut 33,6 % 1 kg

Kód: CALL1M
369 Kč / ks 321 Kč bez DPH 37 Kč / 100 g
Skladem

Pravá belgická mléčná čokoláda s obsahem kakaa min. 33,6%. Jedná se o krémovou čokoládu s jemnou příchutí karamelu. Viskozita je ideální pro přípravu pralinek a sladkých dezertů.

Připravte si s touto mléčnou čokoládou nadýchanou čokoládovou pěnu.

Bannery_recepty_short_description_cokolada

Detailní informace

Detailní popis produktu

6CZ_Soja 8CZ_Ořechy 7CZ_Mléko

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut mléčná 33,6%, krémová s jemnou příchutí karamelu, s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a celé řady dezertů.

SPECIFIKACE

Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma

Obsah kakaa min. 33,6 % z toho pevný podíl min. 20,8 %

Alergeny: Obsahuje mléko (laktózu), sóju. Může obsahovat stopy ořechů.

Hmotnost: 1 kg

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2357 kJ / 563 kcal

Tuky: 36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g

Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g

Bílkoviny: 7 g

Sůl: 0,21 g

čokoládová pěna

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Ingredience

200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 - 33 %)

K servírování

šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky

Postup

1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou.

2. Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády.

3.  Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi.

4. Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi

5. Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 - 6 hodin.

6. Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Čokoládu můžete koupit ve formě tabulky (na přímou konzumaci) nebo ve formě peciček (čokoláda na vaření, pečení, do fontány). 

Bannery_cokolada

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Callebaut nebo na podobné produkty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda na vaření
Alergeny - laktóza: obsahuje
Callebaut: Mléčná čokoláda
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 1 kg
Požadované vlastnosti: Na vaření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Mléčná čokoláda Callebaut 33,6 % 1 kg Mléčná čokoláda Callebaut 33,6 % 1 kg
5
Avatar autora | 28.3.2018
Souhlasim, s predchozim komentarem.. chut je bozska, dobre se rozpousti a dobre se s tabletkama pracuje. Prakticke je i baleni na suchy zip.
Mléčná čokoláda Callebaut 33,6 % 1 kg Mléčná čokoláda Callebaut 33,6 % 1 kg
5
Avatar autora | 1.3.2018
Milý cukrářský pánbíčku, slibuji, že už nikdy nebudu vařit s jinou čokoládou než Callebaut, jelikož se úžasně rozpouští, výborně chutná a s granulemi se skvěle pracuje i váží.

Čokolády značky Callebaut patří mezi ty nejkvalitnější na světě. Jsou připraveny z kakaových bobů, které se praží, aby se z nich uvolnilo více aroma a chuť čokolády byla výraznější. Čokoláda Callebaut je velmi jemná, jemnější než u většiny výrobců čokolády. Veškeré ingredience jsou také vybírány s maximální pečlivostí, což dovedlo čokoládu Calebaut k naprosté dokonalosti. Její textura i chuť je naprosto perfektní a čokoláda se doslova rozpouští na jazyku. Díky tomu si čokoláda Callebaut vysloužila označení - Finest Belgian Chocolates tedy Nejlepší belgická čokoláda a je známá po celém světě.

Společnost Callebaut je pyšná, že vám může nabídnout tu nejlepší belgickou čokoládu s téměř 100 letou tradicí. Zakladatelem byl Octaaf Callebaut v roce 1911, v obci Wieze. Callebaut je jedním z mála výrobců čokolády, kteří si sami pečlivě vybírají kakaové boby a vyrábějí exkluzivní kakaovou hmotu podle vlastní tajné receptury.

Tmavá čokoláda CallebautNejprodávanějším produktem značky Callebaut je v našem e-shopu určitě tmavá čokoláda. Nakupují ji u nás amatéři i profesionální cukráři, ti první po menších baleních, ti druzí po kilech. A není se čemu divit - Callebaut, spolu s francouzskou čokoládou Valrhona, patří mezi ty nejlepší a nejkvalitnější čokolády na světě. Možná vám tato jména nepřijdou známá, ale mezi profesionálními cukráři z celého světa je Callebaut opravdový pojem.

Koupit

 

Vybírejte z Callebaut i podle druhu

calle_tmavácalle_mlecnacalle_bilacalle_do_fontany