Kuchařské nože

98 položek celkem
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
Outlet
1 579 Kč –20 %
1 259 Kč
WM1896156032
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
940 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž Forged Brute 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304105
Kuchařský nůž 20 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 589 Kč –18 %
2 119 Kč
ZW31071201
zwilling zwilling pro koksmes 23cm
3 469 Kč –26 %
2 565 Kč
ZW38401231
177167 6 177167 6 kucharsky nuz ajax ze serie red spirit ea4b659aa499b56e0c7a3ed83e812fad
2 710 Kč
FDCK8172220
sd67 0085 nozh kukhonnyy quot samura 67 quot shef 208 mm damask 67 sloev chernaya pakka derevyannaya3
2 699 Kč –5 %
2 541 Kč
SMRSND67KNES
Kuchařský nůž Forged Intense 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304495
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
HAUS8
2 300 Kč
DNGRSXLKHAUS8
Kuchařský nůž Now S Zwilling červený 20 cm
1 032 Kč
ZW53081201
Kuchařský nůž Twin Pollux Zwilling 20 cm
2 039 Kč –23 %
1 570 Kč
ZW30721201
Nůž šéfkuchaře TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS Dellinger 20,5 cm DNGRSXLKH64
Asijský kuchařský nůž Fibre Karbon 2 De Buyer 17 cm DB428017
Čínský kuchařský nůž Grand Gourmet PC WMF
3 543 Kč
WM1880406032
145298 cinsky kucharsky nuz spitzenklasse plus 18 5 cm pc wmf WM1895506032
HAUS8B
2 299 Kč
DNGRSXLKHAUS8B
Kuchařský nůž 16 cm Classic WÜSTHOF
2 629 Kč
WU458216
Kuchařský nůž 16 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 290 Kč
ZW31071161
Kuchařský nůž 18 cm Classic WÜSTHOF
2 889 Kč
WU458218
Kuchařský nůž 18 cm ZWILLING® Pro
2 889 Kč –22 %
2 246 Kč
ZW38401181
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž