Konvice na čaj Verre LT7027 Lamart černá 1,5 l

Kód: LAM42002259
Značka: Lamart
259 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Konvice na čaj je vyrobena z odolného skla a je opatřena nerezovým sítkem na sypaný čaj, bylinky nebo kousky ovoce. Vhodná na studené i teplé nápoje. Madlo a víčko jsou vyrobeny z odolného plastu. Snadný přístup k čištění a plnění konvice.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZNE_domycky

POPIS

Konvice na čaj s nerezovým sítkem LT7027 z řady Verre od výrobce Lamart je vyrobena z odolného skla. Objem konvice je 1,5 l. Je vhodná na čaj, teplé i studené nápoje. Obsahuje nerezové sítko na sypaný čaj, které můžete použít i na čerstvé bylinky nebo třeba kousky ovoce při přípravě domácí limonády. Rukojeť konvice i víčko jsou vyrobeny z odolného plastu. Víčko je uzpůsobeno pro snadný přístup k čištění a plnění nádoby

SPECIFIKACE

Průměr: 13 cm

Výška: 15,5 cm

Objem: 1,5 l

Materiál: sklo, plast

Barva: průhledná, černá

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Konvice na čaj je vyrobena z odolného skla.

Vhodná na čaj, domácí limonády atd.

Obsahuje nerezové sítko na sypaný čaj, bylinky nebo čerstvé ovoce.

Madlo je vyrobeno z odolného plastu.

Plastové víčko umožňuje snadná přístup k čištění a plnění konvice.


PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE

NÁVOD K POUŽITÍ

1. Výrobek je vyroben z velmi kvalitního skla, ale je křehký - dávejte vždy pozor na prasknutí v průběhu čištění, manipulace nebo používání výrobku.

2. Konvici před prvním použitím vypláchněte a důkladně vytřete.

3. Nádobu při použití plňte vždy max. ke spodnímu okraji vylévací části konvice tzv. hubici.

4. V případě praskliny konvici okamžitě přestaňte používat, hrozí riziko prasknutí.

5. Nikdy nenechávejte horký nápoj v konvici bez dozoru a v dosahu dětí. Před čištěním nechte konvici vychladnout. Nespotřebovanou vodu nebo čaj z konvice vylijte, předejdete tím tvorbě usazenin uvnitř nádoby. Vždy buďte opatrní při manipulaci s teplou vodou (nádobou), v případě potřeby využijte chňapku.

6. Pro odstranění lehkých skvrn od čaje nebo kyselejších nápojů nechte odmočit v horké vodě se saponátem a následně utřete do sucha měkkým hadrem. V případě silnějších skvrn ohřejte trochu bílého octa a potom umyjte běžným způsobem. Tyto skvrny však v žádném případě nesnižují vlastnosti produktu.

7. Skleněná konvice se velmi dobře udržuje a čistí. Při ručním mytí používejte pouze měkké hadry a houbičky, které nepoškrábou povrch. Nepoužívejte agresivní chemické čističe. Mytí v myčce na nádobí není možné. 

8. Pro zachování dlouhé životnosti výrobku, zacházejte s konvicí opatrně.

9. Nepoužívejte na žádném zdroji otevřeného ohně, plynu ani elektrické energie.

10. Filtr udržujte stále čistý - odstraňujte usazeniny a zbytky použitých ingrediencí.

11. Určeno pro použití v domácnosti.

BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ

Vlivem vysoké nebo nízké teploty může dojít k poškození nádoby nebo víka prasknutím. 

Při použití kovových nástrojů (např. nůž, vidlička) může dojít k poškození (poškrábání) povrchu. 

Při použití drsných a agresivních čistících prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).

Při neopatrné manipulaci (např. s víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením). Tyto stopy nemají sebemenší vliv na kvalitu přípravy nápojů ani celkovou životnost nádoby, pouze je narušen estetický vzhled.

sypaný zelený čaj

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE

Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě  80 °C a louhujte 3 - 4 minuty.

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků. Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky.

Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví. Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení. Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny. Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku.

DRUHY ZELENÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje. Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).

KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?

Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně  - nejlépe každý den. Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem. 

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ZELENÉHO ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit.  

sypaný černý čaj Kusmi tea

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ČERNÉHO ČAJE

Na 1 šálek černého čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě 90 °C a louhujte 4 - 5 minut.

ČERNÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Černý čaj prochází delší oxidací (fermentace = kvašení) než zelený čaj, a proto má silnější vůni, kterou si udrží několik let. Po sklizni se čajové lístky nechají nejprve zavadnout pomocí proudění vzduchu. Poté se lístky zpracují (drcením, řezáním nebo stočením) a nechají se oxidovat (úroveň oxidace určuje kvalitu čaje - čím delší oxidace, tím kvalitnější čaj a jemnější chuť). Následně se čajové lístky suší, aby se zabránilo další oxidaci. 

Černý čaj má blahodárné účinky na zdraví. Snižuje krevní tlak, podporuje imunitní systém, působí jako prevence některých onemocnění (rakovina, cukrovka), má antivirové účinky, podporuje metabolismus, napomáhá spalování tuků, snižuje riziko vzniku aterosklerózy, srdečního infarktu a mozkové mrtvice, má pozitivní vliv na trávicí soustavu, zlepšuje průtok krve a snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje zdraví kostí, zpomaluje stárnutí pokožky, zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity pokožky. Navíc pomáhá v boji proti stresu, snižuje bolest hlavy, potlačuje únavu, zvyšuje koncentraci a výkonnost.

DRUHY ČERNÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy černého čaje patří Earl Grey a Darjeeling. Čaj Earl Grey je oblíbená směs černého čaje s příchutí bergamotu. Má silnou chuť a pro její zmírnění čaj můžete podávat s mlékem. Čaj Darjeeling je označován jako tzv. „šampaňské mezi čaji“ a vyniká nevtíravou muškátovou chutí a nádhernou vůní. 

KDY A JAK ČASTO PÍT ČERNÝ ČAJ?

Černý čaj můžete pít denně například místo kávy. Jelikož černý čaj obsahuje kofein, doporučujeme ho pít ráno (vzpruží vás do nového dne). Upozorňujeme však, že černý čaj má diuretické účinky (močopudné -> odvodňuje), a proto to s jeho pitím nepřehánějte. Bohatě postačí šálek černého čaje denně, který je vhodné zapít sklenicí vody (tak jako u kávy).

čaje kusmi tea

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČERNÉHO ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - černý čaj vyžaduje teplotu 90 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - černý čaj louhujte 4 - 5 minut, při delším louhování než 4 minuty je výsledkem hořká chuť a tmavá barva a čaj bude mít spíše uklidňující účinky, než povzbudivé.

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek černého čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit. 

SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?

Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů.

 

Čaje připravujte podle následující tabulky.

Typ čaje

  • Bílé čaje
  • Japonské zelené čaje
  • Čínské zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Černé čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Doba louhování

  • 2 - 3 minuty
  • 1 - 2 minuty
  • 2 - 3 minuty
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 5 minut
 

Recept na domácí limonádu

RECEPT NA DOMÁCÍ CITRONÁDU

3 velké citrony (chemicky neošetřené), 750 ml perlivé nebo neperlivé vody, 100 g krupicového cukru, několik kostek ledu

Postup:
Šťávu a kůru z citronů zalijte perlivou nebo neperlivou vodou. Přisypte krupicový cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vzniklou směs rozlijte do sklenic s několika kostkami ledu.

TIP: Můžete přidat i čerstvou mátu. Místo cukru můžete použít jiné sladidlo výborný je například bezinkový sirup. Pro dospělé můžete přidat trochu vodky nebo džinu.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čajové konvice
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.5 kg
Barva: Černá
Typ produktu: Čajník
K překladu: CZ AUTO
Margin: A
EAN: 8590669209750
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: