Kokosové mléko Santan Kelepa 250 ml

Kód: 22328
49 Kč / ks 196 Kč / 1 l
Brzy skladem

Santan Kelepa je jediné kokosové mléko na evropském trhu, které neobsahuje chemické zahušťovadlo živočišného původu E435. Má vysoký obsah tuku až 21% a spotřebujete ho až o 25% méně. Neobsahuje žádné chemické látky a přísady.

Detailní informace

Detailní popis produktu

1CZ_Bez_lepku 7CZ_Bez_laktózy

POPIS

Kokosové mléko Santana Kelepa je velmi kvalitní kokosové mléko na evropském trhu. Obsahuje 21% tuku, díky čemuž se svým složením se blíží kokosové smetaně a při vaření se mléka spotřebuje až o 25% méně. Neobsahuje žádné chemické látky a přísady. Jde o jediné kokosové mléko na evropském trhu, které neobsahuje chemické zahušťovadlo živočišného původu E435.

Novinka na trhu: Kokosové mléko konečně bez konzervantů

1. Odkud pocházejí kokosové ořechy pro výrobu M&S kokosového mléka?

Pocházejí z okolí vesničky Tembilahan v oblasti Riau v Indonésii. Je to mírumilovná vesnička s krásnou noční oblohou, avšak nedostatkem elektřiny a čisté vody. Jediný přístup do této vesničky je lodí.

Ořechy jsou sbírány na rodinných farmách. Pro většinu rodin je to jediný zdroj příjmu. Jejich hlavnímu lokálnímu koordinátorovi je 45 let a je nejmladším členem již druhé generace tohoto rodinného podnikání.

Kokosové ořechy se sbírají dlouhou tyčí s hákem. Jakmile jsou všechny ořechy sebrány, farmáři je dopraví pomocí malých loděk na velkou loď.

Ořechy musí být zpracovány do 2, maximálně 3 týdnů. Jakmile se ořech rozbije a očistí se slupka, získané jádro se musí extrahovat už v ten den.

2. Co s nimi dělají, jakmile dorazí do výroby?

Ořechy nejprve oloupou, zbaví je jejich skořápky, oddělí vnější obal od bílého jádra, namočí a opláchnou vodou, nevhodné jádra vyřadí, extrahují, ošetří UHT procesem a asepticky naplní a zabalí.

3. V čem je kokosové mléko M&S jiné narozdíl od ostatních kokosových mlék?

Ze 100% očištěných kokosových jader získají extrakcí 70% finálního produktu, který má 21% tuku a neobsahuje žádné chemické konzervanty.

Kokosová mléka M&S jsou vyráběna výrobcem, který zpracovává odpadní vodu, využívá obnovitelné zdroje sluneční energie, spoléhá se na papírový obal místo plastových obalů a získal ocenění Zlatá medaile v roce 2018 v Monde selection, které je udělováno mj. šéfkuchaři michelinských restaurací.

SPECIFIKACE

Objem: 250 ml

Složení: kokosový extrakt (70%), pitná voda, xanthanová guma (Jde o bezbarvou látku přírodního původu. Funguje na principu zahušťovadla či stabilizátoru a obvykle se jako surovina pro výrobu xanthanu používá kukuřice a sója. Je považována za bezpečnou látku bez vedlejších účinků.)

Skladování: Skladujte při pokojové teplotě. Před použitím protřepat a po otevření skladujte v chladničce. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.

Upozornění: Změna konzistence následkem chladu není na závadu, naopak je poměrně běžná. K získání jemné krémové konzistence nechte za občasného míchání zahřát ve vodní lázni po dobu 5 – 10 minut.

Země původu: Malajsie

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 ml)

Energie: 8754 kJ / 209 kcal

Tuky: 21 g z toho mastné kyseliny: 19 g

Sacharidy: 2,5 g z toho cukry: 2,5 g

Bílkoviny:  1,8 g

Soli: 0,07 g

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Jako jediné kokosové mléko neobsahuje chemický konzervant E435.

Kokosové mléko působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění.

Pomáhá snižovat vysoký krevní tlak.

Zlepšuje trávení.

Pročišťuje ledviny a močové cesty.

Produkt je bez lepku a bez laktózy. Je tedy vhodný i pro alergiky.

Při vnějším použití pomáhí hydratovat a zjemňovat pokožku a eliminuje vrásky.

Žluté kari s kuřecím a bramborami

Žluté thajské kari

Ingredience

Postup

  1. Předvařte si brambory v osolené vodě po dobu 5 minut
  2. Přiveďte k varu kokosové mléko s vývarem. Vmíchejte kari pastu, cukr a rybí omáčku.
  3. Přidejte kuře nakrájené na kousky a vařte, dokud maso není křehké.
  4. Dále vložte do hrnce také předvařené brambory a baby kukuřici.
  5. Jakmile jsou všechny ingredience v kari omáčce dostatečně uvařené (pozor na rozvaření brambor a kukuřice), podávámé s jasmínovou rýží a dozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti - např. koriandrem nebo lístky thajské limetky.

Chia pudink s ovocem

Ingredience na chia pudink (2 skleničky)

Chia pudink

  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička vanilky
  • 1 měkký banán
  •  ½ hrnku borůvek
  •  1 kiwi
  •  3 lžíce chia semínek

Postup

  1. Kokosové mléko, rýžový sirup, vanilku a banán rozmixujte.
  2. Přimíchejte chia semínka a nechte alespoň 30 minut v lednici bobtnat. Nejlépe však přes noc.
  3. Pudink přelijte do skleniček a ozdobte ovocem.

Dýňová polévka

Ingredience

Postup

  1. Na troše oleje osmahněte kari pastu.
  2. Když pasta zvláční a začne vonět, přidejte na kostičky nakrájenou dýni.
  3. Zalijte vývarem a vařte do měkka.
  4. Bude to trvat zhruba 20 minut.
  5. Poté rozmixujte tyčovým mixérem do hladka, přidejte kokosové mléko, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  6. Před podáváním ozdobte nasekanou chilli papričkou.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní kokosová mléka.

REC kari clanek

Doplňkové parametry

Kategorie: Thajská kuchyně
Typ produktu: Kokosové mléko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: