GRILY TEFAL nyní -15%!
Využijte do konce měsíce slevu a pořiďte si domů praktický gril!

Sójová omáčka Kikkoman Sushi&Sashimi 250 ml

Kód: 26
99 Kč / ks 86 Kč bez DPH 40 Kč / 100 ml
Ihned k odeslání

Sójová omáčka Kikkoman je nedílnou součástí při servírovaní sushi. Chuťově je sladší jako tradiční Kikkoman sójová omáčka.

Připravte si ze sójové omáčky tuňáka marinovaného v teriyaki omáčce, marinádu na steak nebo domácí sushi. 

Bannery_recepty_short_description_asie

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

6CZ_Soja

POPIS

Sojová omáčka

Sójová omáčka Sushi&Sashimi od výrobce Kikkoman je nezbytná pro tradiční servírování sushi. Chuťově je o něco sladší než tradiční Kikkoman sójová omáčka, která je nejprodávanější značkou sójové omáčky v Japonsku. 

SPECIFIKACE

Složení: sójová omáčka (voda, sójové boby, pšenice sůl), voda, cukr, přírodní aroma

Alergeny: Obsahuje sóju

Objem: 250 ml

Země původu: Japonsko

Určení: k přímé spotřebě, na dochucování omáček, polévek, na přípravu marinád

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 ml)

Kalorie: 349 kJ / 82 kcal

Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g

Sacharidy: 8,8 g z toho cukry: 7,1 g

Bílkoviny:  8,2 g

Soli: 13,4 g

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. 

SÓJOVÁ OMÁČKA, POUŽITÍ A JEJÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Sójová omáčka je tmavě hnědá omáčka, která má slanou chuť. Používá se na dochucování zejména asijských pokrmů a při servírování sushi.  Vyrábí se ze sójových bobů, které jsou fermentovány (kvašeny) pomocí speciální ušlechtilé plísně. Sójová omáčka obsahuje velké množství antioxidantů, a proto pomáhá při prevence proti kardiovaskulárním chorobám. Zdraví prospěšné jsou ale pouze kvalitní sójové omáčky.

Se sójovou omáčkou byste to neměli přehánět, protože je velmi slaná a mohla by přebít chuť ostatních ingrediencí. Navíc doporučujeme solit až po ochutnání, může se totiž stát, že díky sójové omáčce, již nemusíte pokrm dosolovat. A bez ochutnání byste snadno mohli jídlo přesolit.

Sójová omáčka značky Kikkoman je vyrobená v Japonsku tradiční metodou ze 4 čistých složek: sóji, pšenice, vody a soli. Takto originální sójová omáčka má jemnou chuť a příjemně kořeněnou vůni. Podává se k sushi a používá se při přípravě různých asijských pokrmů. Ochucují se s ní například polévky, ryby, používá se do marinád na maso nebo při přípravě salátů. 

Prudce opečený tuňák

PRUDCE PEČENÝ TUŇÁK TERIYAKI NA POMERANČOVÉM SALÁTKU

Ingredience

300 g čerstvého tuňáka, 4 - 5 lžic sójové omáčky Kikkoman, 1 lžíce medu, 1 lžička zázvoru, 2 pomeranče, 1 svazek koriandru, 2 chilli papričky

Postup

1. V misce rozmíchejte sójovou omáčku, med a nasekaný zázvor. 

2. Tuňáka vložte spolu s marinádou do mikrotenového sáčku, vymačkete vzduch, zauzlujte a dejte na 1 hodinu uležet do lednice.

3. Z pomerančů odkrájejte kůru (odstraňte i bílou část, která je hořká) a nakrájejte na tenké plátky, které rozložte na velký talíř. Pomeranče posypte pokrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem.

4. Tuňáka vyjměte z marinády a lehce ho osušte v utěrce (odstraňte kousky zázvoru, které by se vám při smažení rychle spálili).

5. Pořádně rozpalte grilovací pánev a tuňáka v celku postupně opečte ze všech stran. Důležité je, aby okraje byly pěkně opečené, ale uvnitř ryba zůstala růžová. 

6. Tuňáka nakrájejte na tenké plátky a dejte je na připravený salát z pomerančů. 

Kuře v marinádě ze sojové omáčky

SÓJOVO-ČESNEKOVÁ MARINÁDA NA PORTERHOUSE STEAK

Ingredience

1/2 hrnku sójové omáčky, 8 prolisovaných stroužků česneku, 1/4 hrnku olivového oleje, 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře, 2 porterhouse steaky (každý široký cca 3 cm, celková hmotnost masa cca 1,3 kg) 

Postup:

1. Prošlehejte sójovou omáčku, česnek, olivový olej a černý pepř v malé misce.

2. Zhruba 3/4 marinády vlijte do vysokého plechu, pekáče nebo do pánve vhodné do trouby. Zbytek marinády dejte zatím stranou.

3. Do marinády vložte steaky, několikrát je otočte a přelijte marinádou, ať se marináda dostane všude. Marinujte steaky minimálně 10 minut. 

4. Předehřejte gril. 

5. Grilujte steaky cca 11 minut, aby byly propečené středně (medium) nebo použijte digitální teploměr na maso pro určení propečenosti steaku. Každý steak jen jednou obraťte. Steaky potírejte zbývající marinádou.

6. Steaky nechte 5 minut odpočinou pod alobalem.

TIP: Steaky solte nejdříve těsně před jejich přípravou nebo až před podáváním.

Zroj receptu a obrázku k receptu: http://www.finecooking.com/recipe/porterhouse-with-garlic-soy-sauce-marinade

Maki sushi

RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)

Ingredience

1 filet lososa, 1/2 kg sushi rýže, 5 ks řasy nori, wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde

Příprava lososa

IMG_1810   IMG_1806   IMG_1826

1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část.

 

2. Z krajů filetu odkrojte vše, co není oranžové maso.

 

3. Stáhněte kůži s tukem tak, abyste získali úplně čisté maso (tuk je tmavá část pod kůží).

IMG_1846   IMG_1880

4. Kostičky, které zůstaly po filetaci vytáhněte pinzetou, nebo pomocí nože.

 

5. Z očištěného filetu nakrájejte úhledné hranoly.

Postup

IMG_1897   IMG_1912

1. Řasy nori rozkrojte na polovinu a položte na podložku lesklou stranou dolů. Navlhčete si ruce.

 

2. Na řasu nori naneste cca 80g rýže tak, aby byla hezky kyprá a rovnoměrně rozložená (cca 1,5 cm vrchního kraje řasy nechte čistý).

IMG_1921   IMG_1928   IMG_1952

3. Naneste proužek wasabi a přidejte kousek lososa.

 

4. Pomocí rohožky vše zarolujte a vytvořte pevnou rolku.

 

5. Rolku nakrájejte na 6 stejných kusů. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Kikkoman nebo na podobné výrobky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sójové omáčky
Druh: sojové omáčky
Na sushi: k dochucení
Objem: 250 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
6x
4
0x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Sójová omáčka Kikkoman Sushi&Sashimi 250 ml Sójová omáčka Kikkoman Sushi&Sashimi 250 ml
5
Avatar autora | 28.9.2017
Vskutku

Vyhlášená japonská sójová omáčka Kikkoman se vyrábí více než 300 let. Sójová omáčka Kikkoman je ideální na vaření nebo k dochucení porkmů na stole. Kikkoman se vaří přirozeně bez přidaných látek a vyrábí se tradičním způsobem z původních 4 ingrediencí, kterými jsou sójové boby, pšenice, voda a sůl. Tak jako kvalitní víno, sójová omáčka Kikkoman zraje několik měsíců, aby se rozvinula charakteristická bohatá, ale zároveň jemná chuť, nezaměnitelná vůně a červeno-hnědá barva. Kromě využití v tradičních asijských pokrmech, zkuste omáčku využít i v americké kuchyni, klasické středomořské nebo exotické karibské kuchyni. Za rok se vyprodukuje více než 400 milionů litrů této omáčky.