Kari koření

Kari koření je směs koření používaná v orientální, zejména indické a thajské kuchyni. Existuje spousta druhů kari koření a kari past, které se skládají někdy i z více než 15 druhů koření. Není výjimkou ani vlastnoruční příprava kořenící směsi. I vy si můžete připravit domácí kari koření v hmoždíři.

Základem správného kari koření je kurkuma, pepř, kardamom, chilli, koriandr, římský kmín, skořice, zázvor a muškátový oříšek. Podle chuti samozřemě můžete přidat i další složky. Složení směsí kari koření se navíc liší u indické a thajské verze. Indická směs kari koření obsahuje více kurkumy, zázvoru a chilli, thajská směs má naopak menší podíl kurkumy a je výrazně ostřejší.

Kari koření se používá obecně pro přípravu stejnojmenného pokrmu kari. Mezi základní varianty kari patří zelené, žluté a červené. Chcete vědět, jaký je mezi nimi rozdíl

Tip: Recept na přípravu pravého žlutého kari!

kari_korenikari pasty

 

Nejprodávanější

25
9912599
Značky
 

Stránka 1 z 1 - 34 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 34 položek celkem