Japonský nůž Santoku Twin 1731 Zwilling 18 cm

Kód: ZW31867181
ZdarmaZdarma
Japonský nůž Santoku Twin 1731 Zwilling 18 cm
16 446 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Japonský nůž Santoku Twin 1731 Zwilling má inovativní tvar čepele, která je kalena mrazem a vyrobena z exkluzivní oceli s tvrdostí 60 HRC. Délka čepele 18 cm. Ruční doostření a leštění a kontrola laserem zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pouze ruční mytí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZNE_domycky

POPIS

Japonský nůž z kolekce Twin 1731 od výrobce Zwilling je má širokou dlouhou čepel o délce 20 cm. Nůž Santoku je typický pro asijskou kuchyni a je obdobou pro evropský kuchařský nůž. Japonský nůž má univerzální využití - ideální na krájení, sekání, drcení, vhodný na zeleninu, maso, ryby i bylinky. V asijské kuchyni se používá zejména na krájení zeleniny na tenké nudličky a krájení masa na malé kousky pro rychlou přípravu v pánvi WOK. Rukojeť nože je vyrobena ebenového dřeva a je ergonomicky tvarovaná. Na výrobní vady čepele získáte doživotní záruku. Nože z této řady je nutné mýt pouze ručně, není možné je mýt v myčce na nádobí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Řada Twin 1731 je nejnovější řadou nožů Zwilling s inovativním klínovitým tvarem čepele a unikátní geometrií záštity, která spolu s ergonomickou rukojetí umožňuje bezpečnou a snadnou manipulaci s nožem a přesné výsledky při krájení. Čepele nožů Twin 1731 jsou vykovány z 1 kusu exkluzivní oceli Cronidur 30 a kaleny mrazem. Tvrdost čepelí je 60 HRC (Rockwellovy stupnice) a jedná se o jedny z nejkvalitnějších nožů světa. Nože Zwilling jsou ručně broušeny a následně kontrolovány laserem, což přináší dlouhotrvající a snadno obnovitelnou ostrost.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka ostří: 18 cm

Délka nože: 30,5 cm 

Výška čepele: 4,4 cm

Hmotnost: 175 g

Materiál: ocel Cronidur 30, ebenové dřevo (rukojeť)

Barva: stříbrná, tmavě hnědá

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 

1. Ocel

Exkluzivní ocel Cronidur 30 s tvrdostí 60 HRC Rockwellovy stupnice. Jedná se o jedny z nejkvalitnějších nožů světa. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. 

2. Rukojeť

Rukojeť má ergonomický tvar dobře padnoucí do ruky a na první dotyk vás zaujme tím, jak skvěle je celý nůž vybalancovaný. Rukojeť je vyrobena z ebenového dřeva.

3. Ostří

Čepel má inovativní klínovitý tvar. ZWILLING V-Edge ostří udává standart pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15°po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Záštita

Záštita nože s unikátní geometrií poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy. Spolu s ergonomickou rukojetí poskytuje bezpečnou a pohodnou manipulaci a přesnou práci s nožem.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu exkluzivní německé oceli s tvrdostí 60 HRC.

Jeden z nejkvalitnějších nožů světa.

Mrazem kalená čepel. 

Jedinečná geometrie záštity a ergonomická rukojeť umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci a přesnou práci s nožem.

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu broušení a kontrole laserem

Ergonomicky tvarovaná rukojeť z ebenového dřeva se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Čepel je vykována z 1 kusu oceli, je tedy bez záhybů a bez svárů.

minus

Není možné nůž mýt v myčce na nádobí.

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí!

OCEL CORNIDUR 30

Cornidur 30 je exkluzivní německá ocel s tvrdostí 58 - 60 HRC tzn. Rockwellovy stupnice tvrdosti. Tato ocel se skládá z 0,25 - 0,35 % uhlíku, 14 - 16 % chromu, 0,85 až 1,1 % molybdenu, 0 - 1 % manganu a 0 - 0,5 % niklu. Používá se především pro výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů. 

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

Bannery_noze

RECEPT NA JARNÍ ZÁVITKY

Asijská kuchyně je rozmanitá a vyniká zejména pokrmy, které jsou velice lehké do žaludku a přesto zasytí. Důkazem jsou tyto vietnamské letní závitky, ve kterých najdete kuřecí maso, spoustu zeleniny a rýžové nudle.

INGREDIENCE

Letní závitky

 

Postup

    1. Maso dejte vařit se zázvorem a ochuťte rybí omáčkou, poté po uvaření sceďte a nechte vychladnout.
    2. Nudle dejte vařit zhruba na 2 – 3 minuty.
    3. Uvařené nudle slijte a nechte je namočené ve studené vodě.
    4. Zeleninu nakrájejte na jemné nudličky a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
    5. Maso nasekejte na jemné kousky, nudle sceďte a promíchejte s masem, ochuťte rybí omáčkou, koriandrem, limetkovou šťávou a chilli papričkou. Přidat můžete i sójovou omáčku.
    6. Rýžový papír namočte na pár vteřin do vlažné vody a dejte na desku.
    7. Na dolní část dejte ochucené nudle a zeleninu, okraje přehněte dovnitř a rolujte.
    8. Závitky nechte chvíli zaschnout a poté podávejte se sweet chilli omáčkou do které nasekejte pár lístků máty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zwilling
Záruka: 50 let
Typ produktu: Japonský nůž
Délka čepele: 18 cm
EAN: 4009839225734

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: