Japonský nůž na maso Gyutoh Zwilling Miyabi 7000D 24 cm

Kód: 34543-241PP
7 499 Kč / ks
Na objednávku (> 8 ks)

Japonský nůž na maso Gyutoh má čepel o délce 24 cm, která je vyrobena ze speciální oceli se 64 vrstvami a tvrdostí 60 HRC. Japonský tvar čepele s květinovým designem. Ruční třífázové broušení nožířskými mistry zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pohodlná rukojeť a vykrojená záštita pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Pouze ruční mytí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZNE_domycky

POPIS

Japonský nůž na maso Gyutoh Zwilling Miyabi z řady 7000D má čepel o délce 24 cm, která  má autentický japonský tvar s damascénským (květinovým) designem čepele. Japonský nůž umožňuje mimořádnou sílu řezu, a díky tomu je ideální při krájení, porcování a plátkování masa. Nůž má vyšší hrot, což umožňuje kolébkový styl krájení. Tento nůž má vykrojenou záštitu, která brání sklouznutí prstu při krájení a komfortní rukojeť ve tvaru D pro dokonalé vyvážení a maximální kontrolu nad nožem. Rukojeť je vyrobena z Micarty, což je směs pryskyřice a lnu a nerezové oceli. Micarta dodává noži přírodní vzhled, ale zároveň je velmi odolná vůči kyselému prostředí. 

Čepel nože je vyrobena ze speciální vysokouhlíkové oceli CMV60, která má 64 vrstev, která je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 60 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Symetrický brus a ostří Katana Edge zajišťuje snadný průnik surovinami. Nůž má vyšší hmotnost, která spolu s perfektní ostrostí umožňuje řezání vlastní vahou nože. Tato řada se svou hmotností dá srovnat s noži západního stylu, což ocení zejména ti, kteří rádi pracují s těžšími nástroji. Nůž není možné mýt v myčce na nádobí, je nutné pouze ruční mytí. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 24 cm

Délka nože: 37,5 cm

Výška čepele: 5 cm

Hmotnost: 260 g

Materiál: nerezová ocel CMV60, micarta

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele

 

1. Ocel

Čepele nožů jsou vyrobeny ze speciální oceli s 64 vrstvami a tvrdostí 60 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z CMV60 oceli vysoké tvrdosti, která obsahuje kobalt, molybden a vanad. Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Nože mají unikátní damascénský (květinový) design. 

2. Rukojeť

Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z Micarty (pryskyřice a len ) a nerezové oceli. Micarta přináší dřevěný vzhled, ale zároveň vysokou odolnost vůči kyselému prostředí. Zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. 

3. Ostří

Čepel je symetricky broušena, což spolu s ostřím Katana Edge zaručuje snadný průnik surovinami.  Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající. 

4. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Vykrojená záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení (brání sklouznutí prstů na ostří) a zároveň perfektní vyvážení nože.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální vysokouhlíkové oceli s tvrdostí 60 HRC a 64 vrstvami.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. 

Pohodlná rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

Unikátní design.

minus

Vyšší pořizovací cena.

Není možné nože mýt v myčce na nádobí.

Vyšší hmotnost nože, což ale umožňuje řezání vlastní vahou nože.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí

CO JE CMV60?

CMV60 je nerezová ocel s vysokou tvrdostí, která obsahuje molybden, kobalt a vanad. Používá se především k výrobě kvalitních kuchyňských nožů.

Údržba nožů Zwilling

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!

Mytí a čištění

Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte. 

Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.

Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.

Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.

Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

Bannery_noze

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože - Santoku
Záruka: doživotní
Typ produktu: Japonský nůž Miyabi
Délka čepele: 24 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovací. Zwilling je moderní společnost s dlouholetou tradicí sahající do roku 1731. Produkty Zwilling se vyznačují vysokou kvalitou, krásným designem a funkčností. Specializací společnosti je sofistikované kuchyňské vybavení jako jsou nože, příbory, hrnce, pánve, sklenice, kuchyňské náčiní atd. 

Kuchyňské nože Zwilling jsou vykovány z jednoho kusu speciální německé oceli s tvrdostí 57 - 63 HRC (Rockwellovy stupnice) a díky dlouhotrvající ostrosti, odolnosti a dokonalému vyvážení jsou oblíbené mezi šéfkuchaři po celém světě. Práce s noži Zwilling je bezpečná a velmi snadná. Jejich dlouhodobá ostrost je zajištěna ručním doostření, leštěním a kontrolou laserem. Vybrat si můžete kuchařský nůž, filetovací nůž, nůž na chléb, nůž na zeleninu nebo vám přijde vhod celá sada nožů v bloku? V nabídce máme i špičkové japonské nože Miyabi různých velikostí a zaměření.

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_ZWParam_brand_panve_ZW Param_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZWParam_brand_ocilky_ZWParam_brand_stojany_ZWParam_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZWParam_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW