Japonský kuchařský nůž Sakimaru Dellinger Rosewood 27 cm

Kód: DNGRXZF270
Značka: Dellinger
4 499 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Velmi ostrý japonský nůž Sakimaru/Yanagiba Dellinger Octagonal Full Damascus (délka čepele 270 mm) z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Je to dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany, určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. S tímto nožem snadno nakrájíte nejen velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z damascénské oceli (damascus steel) jedinečným a nenapodobitelným.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi ostrý japonský nůž Sakimaru/Yanagiba Dellinger Octagonal Full Damascus (délka čepele 270 mm) z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Je to dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany, určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi. S tímto nožem snadno nakrájíte nejen velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z damascénské oceli (damascus steel) jedinečným a nenapodobitelným.

Nůž Sakimaru 270 mm má velmi ostrou čepel tvořenou 110 vrstvami dvou tvrdých nerezových a prokovaných ocelí (10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV). Čepel tohoto nože prochází kalením ve velmi přesných vakuových pecích (vacuum heat treatment). Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Damascénský vzor tohoto nože je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem vaší individuality.

Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického dřeva Rose-Wood (palisandr) a bůvolího rohu s mosaznými přechody. Je vždy pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná. Ideálně navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.

Hlavní výhody:

  • Japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře
  • 110 vrstev damaškové oceli (damascus steel)
  • Oktagonová rukojeť z přírodního dřeva Rosewood + bůvolí roh
  • Dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany (pro držení v pravé ruce)
  • Určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi
  • Je součástí repertoáru mnoha kuchařů
  • Při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti
  • Damascénský vzor tohoto nože je jedinečný a neopakovatelný
  • Ergonomicky tvarovaná a ručně leštěná rukojeť
  • Pro ostří nože z damaškové oceli doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů
  • Nevhodné do myčky na nádobí

Specifikace:

  • Délka rukojeti: 150 mm
  • Délka čepele: 270 mm
  • Celková délka: 435 mm
  • Hmotnost: 230 g

Upozornění:

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus z damascénské oceli je originální a nenapodobitelný, proto váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.43 kg
Barva: Hnědá
Materiál: Damašková ocel
Rozměr: 27 cm
Délka čepele: 27 cm
Typ produktu: Japonský nůž
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: A
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: