Hořká čokoláda Callebaut 54,5 % 1 kg
Kód: CALLECALL1DDetailní popis produktu
POPIS
Pravá belgická čokoláda Callebaut s vyváženou hořkou chutí kakaa, s ideální viskozitou. Vhodná na výrobu ozdob, pralinek, potahování a na přípravu horkého čokoládového nápoje.
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.
SPECIFIKACE
Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma
Obsah kakaa min. 54,5 %
Alergeny: Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy).
Hmotnost: 1 kg
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2303 kJ / 550 kcal
Tuky: 37 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g
Sacharidy: 46 g z toho cukry: 43 g
Bílkoviny: 5,1 g
Sůl: 0,01 g
ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN
Ingredience
125 g kvalitní hořké čokolády, 150 g másla, špetka soli, 4 větší vejce, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček, zmrzlina k podávání
Postup
1. Připravte si 9 žáruvzdorných formiček o průměru 7 cm a výšce 4 cm. Vymažte je máslem a vysypte kakaem. Dejte je na plech, aby se vám s nim lépe manipulovalo.
2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a přidejte špetku soli.
3. V míse prošlehejte vejce s cukrem, až vznikne pěna a pomalu přimíchejte čokoládovou směs.
4. Prosejte mouku a kakao a lehce vmíchejte do čokoládové směsi. Těsto vlijte do formiček, každou naplňte zhruba do 3/4. Uložte na 2 hodiny do lednice. Pokud nemáte čas, můžete hned použít, ale upravte si čas pečení.
5. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte 9 - 10 minut, tak aby byla vnější část pevná, ale vnitřek ještě tekutý.
TIP: Upečte jen jeden fondán, abyste správně odhadli čas pečení, až budete vědět správnou délku pečení, upečete zbytek.
Podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny. Výborná je třeba vanilková.
Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://fresh.iprima.cz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan
ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.
DRUHY ČOKOLÁDY
Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies).
Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.
Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Callebaut |
---|---|
Typ produktu: | Hořká čokoláda |
Balení: | 1 kg |
EAN: | 5410522513196 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Doporučuji všem, kdo chce pracovat s čokoládou, zdobit těmito výrobky dorty apod.
Velmi dobrá a kvalitní čokoláda