Hořká čokoláda Callebaut 54,5 % 1 kg

Kód: CALL1D
399 Kč / ks 399 Kč / 1 kg
Ihned k odeslání (> 8 ks)

Pravá belgická hořká čokoláda s obsahem kakaa min. 54,5%. Jedná se o tmavou čokoládu s vyváženou hořkou chutí kakaa. Vhodná na pralinky, čokoládové dezerty a horkou čokoládu.

Připravte si s touto tmavou čokoládou úžasný čokoládový fondán.

Bannery_recepty_short_description_cokolada

Detailní informace

Detailní popis produktu

6CZ_Soja 8CZ_Ořechy 7CZ_Mléko

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut s vyváženou hořkou chutí kakaa, s ideální viskozitou. Vhodná na výrobu ozdob, pralinek, potahování a na přípravu horkého čokoládového nápoje.

UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští.

SPECIFIKACE

Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma

Obsah kakaa min. 54,5 %

Alergeny: Obsahuje sóju. Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy).

Hmotnost: 1 kg

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2303 kJ / 550 kcal

Tuky: 37 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g

Sacharidy: 46 g z toho cukry: 43 g

Bílkoviny: 5,1 g

Sůl: 0,01 g

Čokoládový fondán

ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

Ingredience

125 g kvalitní hořké čokolády, 150 g másla, špetka soli, 4 větší vejce, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček, zmrzlina k podávání

Postup

1. Připravte si 9 žáruvzdorných formiček (vhodné jsou zapékací misky na Creme Brulee) o průměru 7 cm a výšce 4 cm. Vymažte je máslem a vysypte kakaem. Dejte je na plech, aby se vám s nim lépe manipulovalo.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a přidejte špetku soli. 

3. V míse prošlehejte vejce s cukrem, až vznikne pěna a pomalu přimíchejte čokoládovou směs. 

4. Prosejte mouku a kakao a lehce vmíchejte do čokoládové směsi. Těsto vlijte do formiček, každou naplňte zhruba do 3/4. Uložte na 2 hodiny do lednice. Pokud nemáte čas, můžete hned použít, ale upravte si čas pečení.

5. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte 9 - 10 minut, tak aby byla vnější část pevná, ale vnitřek ještě tekutý.

TIP: Upečte jen jeden fondán, abyste správně odhadli čas pečení, až budete vědět správnou délku pečení, upečete zbytek. 

Podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny. Výborná je třeba vanilková.

Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://fresh.iprima.cz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan

ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ

Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně.

---Název obrazku---

DRUHY ČOKOLÁDY

Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových dezertů (např. dort Sachr, brownies). 

Mléčná čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu, cukr a mléko (sušené nebo kondenzované). Minimální obsah kakaové sušiny je 25 % (kvalitní mléčná čokoláda by měla mít aspoň 30 % kakaových přísad a min. 15 - 25 % mléka). V EU musí být obsah pevných složek kakaa v mléčné čokoládě alespoň 35 %. Mléčná čokoláda má jemnější chuť než hořká čokoláda a je oblíbená při přípravě čokoládové pěny, čokoládových sušenek (cookies), využijete ji i na čokoládovou fontánu, krémy a polevy.

Bílá čokoláda je tvořena kakaovým máslem (bez pevných kakaových přísad), mlékem (kondenzovaným nebo sušeným) a cukrem. Obsah kakaového másla musí být nejméně 20 % (kvalitní bílá čokoláda má však aspoň 25 % kakaového másla a 25 % mléka). Jelikož bílá čokoláda neobsahuje kakaový prášek, tak se v podstatě ani nejedná o čokoládu, ale označuje se tak však díky kakaovému máslu. Bílá čokoláda je sladší než hořká a mléčná čokoláda. Využijete ji při přípravě sladkých dezertů, čokoládových polev, krémů atd.

Čokoládu můžete koupit ve formě tabulky (na přímou konzumaci) nebo ve formě peciček (čokoláda na vaření, pečení, do fontány). 

Bannery_cokolada

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na další výrobky Callebaut nebo na podobné produkty.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda na vaření
Typ produktu: Hořká čokoláda
Balení: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
8x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
Avatar autora | 27.9.2019
+ S touto čokoládou se dobře pracuje, výborně se temperuje, čokoláda z formiček byla chutná, pěkná, potěšila děti.

Doporučuji všem, kdo chce pracovat s čokoládou, zdobit těmito výrobky dorty apod.
Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
Avatar autora | 28.5.2019
+ kvalita čokolády

Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
LG Avatar autora | 3.5.2019
Callebaut čokoládu používám používám na všechny možné dezerty, od lanyzoveho dortu po dekorace až k mousse, v kombinaci s mléčnou Callebaut je lanýžový dort nepřekonatelný ❤️ můžu jen doporučit, chef shop také, určitě jsem zde nenakupovala naposled ????
Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
Avatar autora | 14.3.2019
+ Top kvalita

Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
AH Avatar autora | 19.1.2019
Kvalitní čokoláda, vyvážená vůně a chuť. Nákup byl v pořádku.
Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
PB Avatar autora | 16.3.2018
Čokoláda je výborná, nákup OK
Callebaut 54,5 % 1 kg Callebaut 54,5 % 1 kg
5
Avatar autora | 23.4.2017
+ výborná, dobré balení

Velmi dobrá a kvalitní čokoláda

Čokolády značky Callebaut patří mezi ty nejkvalitnější na světě. Jsou připraveny z kakaových bobů, které se praží, aby se z nich uvolnilo více aroma a chuť čokolády byla výraznější. Čokoláda Callebaut je velmi jemná, jemnější než u většiny výrobců čokolády. Veškeré ingredience jsou také vybírány s maximální pečlivostí, což dovedlo čokoládu Calebaut k naprosté dokonalosti. Její textura i chuť je naprosto perfektní a čokoláda se doslova rozpouští na jazyku. Díky tomu si čokoláda Callebaut vysloužila označení - Finest Belgian Chocolates tedy Nejlepší belgická čokoláda a je známá po celém světě.

Společnost Callebaut je pyšná, že vám může nabídnout tu nejlepší belgickou čokoládu s téměř 100 letou tradicí. Zakladatelem byl Octaaf Callebaut v roce 1911, v obci Wieze. Callebaut je jedním z mála výrobců čokolády, kteří si sami pečlivě vybírají kakaové boby a vyrábějí exkluzivní kakaovou hmotu podle vlastní tajné receptury.

Tmavá čokoláda CallebautNejprodávanějším produktem značky Callebaut je v našem e-shopu určitě tmavá čokoláda. Nakupují ji u nás amatéři i profesionální cukráři, ti první po menších baleních, ti druzí po kilech. A není se čemu divit - Callebaut, spolu s francouzskou čokoládou Valrhona, patří mezi ty nejlepší a nejkvalitnější čokolády na světě. Možná vám tato jména nepřijdou známá, ale mezi profesionálními cukráři z celého světa je Callebaut opravdový pojem.

Koupit

 

Vybírejte z Callebaut i podle druhu

calle_tmavácalle_mlecnacalle_bilacalle_do_fontany