Hluboký talíř Emile Henry granátová 22 cm

Kód: 348871PP
385 Kč / ks
Ihned k odeslání (4 ks)

Hluboký talíř Emile Henry je ručně vyroben ze speciální burgundské keramiky, která je velmi odolná. Polévkový talíř má průměr 22 cm, objem 430 ml a výšku 4 cm. Vhodný do mikrovlnky, myčky na nádobí i trouby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mělký talíř Emile Henry

CZ_mikro CZ_dotrouby270 CZ_domycky CZ_Lednice CZ_mrazák

POPIS

Keramický talíř od výrobce Emile Henry je vyroben ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala.

Hluboký talíř je vyroben ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Talíř je vhodný do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. Ideální je talíř na polévku.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.

SPECIFIKACE

Průměr: 22 cm

Výška: 4 cm

Objem: 430 ml

Materiál: keramika

Barva: granátová

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Talíř je vyroben ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Ručně vyrobeno.

Krásný francouzský design.

Ideální na servírování polévek.

Vhodný do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do lednice: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano do 270 °C

RECEPT NA POCTIVÝ DOMÁCÍ VÝVAR

kuřecí hřbet a kosti v poměru 1:1 vůči zelenině, cibule se spodní vrstvou slupky, mrkev, petržel, celer, petržel listová, česnek, rajče, pórek/kedluben, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl

Postup:

kureci vyvar 1   kureci vyvar   kureci vyvar 3   kureci vyvar 0

1. Kuřecí kosti vložte do pekáče a mírně polijte slunečnicovým, nebo řepkovým olejem (kosti tak lépe vodí teplotu a opékají se rovnoměrněji). V troubě rozpálené na 230°C opečte kosti do zlatohněda (cca 20 minut).

 

2. V hrnci rozpalte cca 2 lžíce rostlinného oleje, ve kterém zprudka opečte nejprve kořenovou zeleninu, pak přidejte cibuli, koření, česnek, a nakonec ostatní zeleninu s petrželkou (při prudkém opečení zeleniny dochází ke zvýraznění její chuti).

 

3. Opečenou zeleninu zalijte studenou vodou, osolte a přidejte opečené kosti. Po několika minutách se na hladině utvoří pěna, kterou je třeba sbírat lžící (vývar tak zůstane čirý).

 

4. Vývar táhněte těsně pod bodem varu 3-4 hodiny.

chef-toque Rada šéfkuchaře

Kosti vydají vše ze své chuti nejdříve po třech hodinách táhnutí (vývar se udržuje těsně pod podem varu). Čím déle však vývar táhnete, tím výraznější bude mít chuť. Čím méně vody použijete, tím bude mít vývar intenzivnější chuť. Zelenina nepotřebuje zdaleka tak dlouhou dobu tažení jako maso. Můžeme ji proto orestovat zvlášť, a k vývaru z kostí přidat až později.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Emile Henry nebo na podobné produkty

Doplňkové parametry

Kategorie: Talíře
Záruka: 10 let
Barva: Granátová
Typ produktu: Talíř

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradice francouzské společnosti Emile Henry sahá až do roku 1850. Již 6 generací si vzájemně předává rodinné dědictví a zkušenosti při výrobě unikátní keramiky. Každý kus je ručně vyroben a pečlivě opracován. Keramika Emile Henry je pálena ze speciální hlíny, výrobky jsou opatřeny jedinečnou paletou barev a mají nádherný francouzský design. V sortimentu najdete například zapékací mísy, formy na koláče - quiche, pekáče, misky na Creme Brulee, ale také hrnce, talíře, džbány a další doplňky do kuchyně a na jídelní stůl. 

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_EHParam_brand_zapekaci_misy_EHParam_brand_formy_EHParam_brand_misky_EHParam_brand_talire_EHParam_brand_dozy_EHParam_brand_doplnky_EHParam_brand_pomucky_EH