Forma na koláč Emile Henry s vlnitým okrajem slonová kost 26 cm

Kód: 026131
799 Kč / ks
Skladem (12 ks)

Keramická forma na koláč Emile Henry je ručně vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je velmi odolná. Průměr formy je 26 cm, výška 5 cm. Vhodná do lednice, mrazáku, trouby, mikrovlnné trouby i myčky na nádobí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_mikro CZ_dotrouby270 CZ_domycky CZ_Lednice CZ_mrazák

Forma na koláč Emile Henry

POPIS

Forma na koláč od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Forma na koláč je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s výrazným vlnitým okrajem v barvě slonové kosti. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Koláčová forma je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí.

Koláčová forma Emile Henry je ideální na pečení masových, zeleninových nebo ovocných koláčů. Díky krásném designu se forma hodí i na servírování a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu. Průměr formy je 26 cm, výška je 5 cm a objem 1,4 l. Forma nemá odnímatelné dno. Výhodou keramické formy je rovnoměrné vedení tepla a keramická forma udrží koláč dlouho teplý.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.

SPECIFIKACE

Průměr: 26 cm

Výška: 5 cm

Objem: 1,4 l

Materiál: keramika

Barva: slonová kost

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Forma na koláč je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Ručně vyrobeno.

Krásný francouzský design.

Ideální na pečení sladkých i slaných koláčů (quiche).

Vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnky, trouby i do myčky na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do lednice: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano do 270 °C

CO JE QUICHE?

Quiche je francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto a smetanová náplň. Slovo Quiche původně vzniklo zkomolením německého slova Kuchen, což znamená v překladu koláč. Nyní je quiche nedílnou součástí francouzské kuchyně. Náplň slaného koláče tvoří vejce, tučná smetana a další přísady jako je například slanina, cibule, sýr atd. Existuje spousta receptů na francouzský quiche. 

Křehké těsto je tvořeno pouze dvěma ingrediencemi a to moukou a máslem v poměru zhruba 2:1. V některých receptech najdete také vejce. Těsto je nejlepší nechat aspoň hodinu vychladit v lednici, ale můžete ho tam nechat i přes noc. Díky tomu se suroviny krásně spojí a při válení nebude těsto tak mazlavé. Vyválet byste měli těsto na tloušťku zhruba 3 - 4 mm. Doporučujeme válet těsto mezi dvěma listy pečícího papíru. Quiche se peče v tradičních formách na quiche, které mají kulatý tvar a vyšší okraj, který je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dost tuku, a tak nemusíte formu vymazávat.

Těsto po vyválení přenesete do formy a vyložíte včetně vyššího vroubkovaného okraje. Těsto se peče nejprve bez náplně, zatížené fazolemi, které doporučujeme propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo. Až poté se naplní náplní a peče se dozlatova. Výsledkem je křupavé těsto dokola a vláčná náplň, kterou si můžete upravit podle vlastní chuti či fantazie. Quiche je dobrý teplý i studený. Ideální na oběd, večeři nebo třeba na svačinu. Vyzkoušejte třeba pórkový, cibulový, chřestový nebo třeba slaninový quiche.

QUICHE SE SLANINOU, ŠPENÁTEM A CHEDAREM

QUICHE SE SLANINOU, ŠPENÁTEM A CHEDAREM

Těsto: 180 g hladké mouky, 80 g másla (trochu změklého), cca 2 lžíce studené vody, zarovnaná lžička soli

Náplň: 20 dkg anglické slaniny na plátky, 150 g sýru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 větší cibule, 4 vejce, 300 ml smetany ke šlehání 31%, sůl a pepř

Dále se vám bude hodit:  kulatá forma na koláč s průměrem 24 cm. potravinová fólie a alobal, luštěnina na zatížení těsta (rýže, čočka, fazole..), vejce na potření těsta

Postup:
1. Do misky nasypte mouku, sůl a přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Vypracujte drobenku, do které přidejte dvě lžíce studené vody a zpracujte, dokud nevznikne hladké těsto, které nelepí. Pokud se bude těsto drolit, přidávejte vodu. Pokud bude lepit, přidejte mouku. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici minimálně 30 minut odležet.

2. Předehřejte troubu na 190 °C a připravte si formu na koláč. Vyndejte těsto z lednice a nechte ho trošku povolit. Pak těsto vyválejte na placku o tloušťce cca  2 - 3 mm.

3. Vyválené těsto přeneste do formy a prsty ho natlačte na stěny formy tak, aby všude trošku vykukovalo nad okraj. Pak těsto na dně propíchejte na několika místech vidličkou, přikryjte ho alobalem nebo pečícím papírem a nasypejte na něj fazole nebo jinou luštěninu. Propíchnutí těsta vidličkou a zatížení zabrání nafukování těsta při pečení.

4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Po patnácti minutách sundejte alobal s fazolemi, těsto potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte ho ještě bez alobalu na tři až pět minut péct, aby těsto mělo krásnou zlatou barvu.

5. Během pečení těsta jsem si připravte náplň. Do misky jsem rozklepněte vejce, přilijte smetanu, přidejte sůl (s tou opatrně - slanina a sýr jsou slané dost), pepř a přisypte polovinu nastrouhaného sýra.

6. Pak nakrájejte cibuli na půl kolečka, slaninu na kostičky a na pánvi vše osmažte dozlatova. Na závěr přimíchejte špenát a ve chvíli, kdy změkne, pánev odstavte z plotny. Směs nechte trochu vychladnout a pak do ní přidejte směs vajec se smetanou. 

7. Směs vlijte na předpečené těsto. Zasypte druhou polovinou nastrouhaného cheddaru a dejte do trouby.

8. Pečte cca 30 minut na 180 °C dozlatova. Hotový quiche poznáte tak, že když s ním zatřesete, tak po krajích je tuhý a uprostřed se ještě trochu třese.

Quiche nechte úplně vychladnout a teprve pak ho krájejte. Hned z trouby by vám nedržel pohromadě a náplň by se roztekla.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/recept/francouzsky-quiche/

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Emile Henry nebo na podobné produkty

Doplňkové parametry

Kategorie: Formy na koláč
Záruka: 10 let
Barva: Slonová kost
Typ produktu: Forma na koláč

Emile Henry tradiční francouzská keramika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradice francouzské společnosti Emile Henry sahá až do roku 1850. Již 6 generací si vzájemně předává rodinné dědictví a zkušenosti při výrobě unikátní keramiky. Každý kus je ručně vyroben a pečlivě opracován. Keramika Emile Henry je pálena ze speciální hlíny, výrobky jsou opatřeny jedinečnou paletou barev a mají nádherný francouzský design. V sortimentu najdete například zapékací mísy, formy na koláče - quiche, pekáče, misky na Creme Brulee, ale také hrnce, talíře, džbány a další doplňky do kuchyně a na jídelní stůl. 

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_EHParam_brand_zapekaci_misy_EHParam_brand_formy_EHParam_brand_misky_EHParam_brand_talire_EHParam_brand_dozy_EHParam_brand_doplnky_EHParam_brand_pomucky_EH